Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Може бути варто назвати цей суп овочевим, дивлячись на те, скільки овочів крім картоплі я використовувала. Але оскільки спочатку замислювався суп з картоплі, назва збережемо. Цей суп можна включити в пісне меню, якщо замість м'ясного або курячого бульйону використовувати воду.
    Інгредієнти:
    * картопля - 300 г;
    * цибуля порей - 200 г;
    * цибуля ріпчаста - 2 штуки;
    * морква - 2 штуки;
    * селера черешкову - 2 стебла;
    * часник - 2 зубчики;
    * оливкова олія - 2 столові ложки;
    * зелений лук і кріп кілька гілочок;
    * сіль, перець за смаком;
    * бульйон або воду - 1,5 л.
    ріпчасту Цибулю та моркву обчистити, потім крупно нарізати. Цибуля порей ретельно промити, зрізати кінчики листя, нарізати кільцями. Селера нарізати довільно. Часник обчистити і дрібно нарізати.
    В каструлю з товстим дном налити оливкова олія, нагрівати на сильному вогні. Додати моркву і обсмажувати її протягом 2 хвилин. Потім зменшити вогонь, додати нарізані овочі (крім картоплі). Тушкувати 10 хвилин під кришкою.
    Тим часом картоплю очистити і нарізати кубиком розміром 1 см. До тушених овочів додати картоплю, залити 1,5 л гарячої кип'яченої води або бульйону. Перемішати овочі, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 12 хвилин, накривши кришкою до готовності картоплі.
    Готовий картопляний суп зняти з вогню, трохи охолодити і збити до однорідного стану в комбайні. Суп – пюре знову нагріти і розлити по тарілках. Посипати дрібно нарізаною зеленню. Подавати картопляний суп – пюре з гренкой (скибочкою підсмаженого білого хліба).
    Фото і рецепт: Господиня