Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Може бути варто назвати цей суп овочевим, дивлячись на те, скільки овочів крім картоплі я використовувала. Але оскільки спочатку замислювався суп з картоплі, назва збережемо. Цей суп можна включити в пісне меню, якщо замість м'ясного або курячого бульйону використовувати воду.
Інгредієнти:
* картопля - 300 г;
* цибуля порей - 200 г;
* цибуля ріпчаста - 2 штуки;
* морква - 2 штуки;
* селера черешкову - 2 стебла;
* часник - 2 зубчики;
* оливкова олія - 2 столові ложки;
* зелений лук і кріп кілька гілочок;
* сіль, перець за смаком;
* бульйон або воду - 1,5 л.
ріпчасту Цибулю та моркву обчистити, потім крупно нарізати. Цибуля порей ретельно промити, зрізати кінчики листя, нарізати кільцями. Селера нарізати довільно. Часник обчистити і дрібно нарізати.
В каструлю з товстим дном налити оливкова олія, нагрівати на сильному вогні. Додати моркву і обсмажувати її протягом 2 хвилин. Потім зменшити вогонь, додати нарізані овочі (крім картоплі). Тушкувати 10 хвилин під кришкою.
Тим часом картоплю очистити і нарізати кубиком розміром 1 см. До тушених овочів додати картоплю, залити 1,5 л гарячої кип'яченої води або бульйону. Перемішати овочі, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 12 хвилин, накривши кришкою до готовності картоплі.
Готовий картопляний суп зняти з вогню, трохи охолодити і збити до однорідного стану в комбайні. Суп – пюре знову нагріти і розлити по тарілках. Посипати дрібно нарізаною зеленню. Подавати картопляний суп – пюре з гренкой (скибочкою підсмаженого білого хліба).
Фото і рецепт: Господиня