Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * 3/4 л курячого або овочевого бульйону
    * 3 великих картоплини
    * 1 невелика голівка брокколі
    * 1 середня біла цибулина
    * 200 г твердого сиру
    * 200 мл вершків жирністю 10-20%
    * 1 ст. л. олії
    * 1 ч. л. насіння кмину або коріандру
    * сіль
    «горщиків» з хліба:
    * 6 маленьких буханців будь-якого щільного хліба з товстої скоринкою
    * 2 яйця
    * топлене масло
    6 порцій
    Підготовка: 1 год 20 хв.
    Приготування: 20 хв.
    Приготування:
    1. Заздалегідь, за 1 год., підготуйте «горщики». Зріжте з кожної буханця верхню третину - «кришку». Акуратно вийміть з середини буханця м'якоть так, щоб залишилися краю товщиною 2-2,5 см. Збийте яйця вилкою, візьміть кулінарну пензлик і промажте яйцем внутрішню поверхню «горщиків». Зовні кожну буханець змастіть топленим маслом. Залиште підсихати.
    2. Дня супу картоплю і цибулю наріжте кубиками. У брокколі видаліть жорстку частину стебла. 3-4 суцвіття відкладіть. Решту брокколі дрібно наріжте.
    3. У великій каструлі з товстим дном розігрійте олію, покласти цибулю.
    4. На середньому вогні обсмажуйте до м'якості, помішуючи, 5 хв. Додайте картошку. обсмажуйте ще 5 хв. Покладіть брокколі, влийте тепле бульйон, доведіть до кипіння, варити 20 хв. Зніміть з вогню.
    5. Перелийте суп в блендер. збийте до однорідності. Влийте вершки, збийте ще раз. Сир натріть на дрібній тертці, додайте в суп, знову збийте. Поверніть суп в каструлю, посоліть. На невеликому вогні, постійно помішуючи, прогрійте його. не даючи кипіти. Відкладені суцвіть брокколі посипте насінням кмину або коріандру, порубайте в дуже дрібну крихту.
    6. Поставте «горщики» на деко в розігрітій до 180 З духовкуна 7-10 хв. Зсередини вони повинні покритися скоринкою, а зовні - не перетворитися в камінь. Одночасно підсмажте змащені маслом «кришки» -і подайте їх до супу як шматки хліба. Розлийте по «горщиках» суп, поставте в духовку на 5 хв. Подавайте негайно, посипавши крихтою з брокколі.
    Головна складність цього супі - вибрати правильний хліб. Не купуйте занадто пористий, інакше він вбере в себе суп в кілька хвилин - і перетвориться в кашу. Краще всього підходять невеликі буханця житнього або ржано-пшеничного хліба з блискучою скоринкою. Якщо ви не впевнені в поведінці вашої хліба, щільно оберніть його подвійним шаром фольги.
    Bon Appetit!
    Вдалих кулінарних відкриттів!
    Поліна Соболєва