Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для спекотної літньої погоди - прекрасний варіант! Я даю базовий рецепт з ковбасою. Його можна варіювати на свій розсуд. Я дуже люблю з відварною яловичиною, наприклад. Вегетаріанці можуть прибрати зовсім м'ясо і залишиться овочевий суп.
    Інгредієнти:
    буряк - 5 невеликих шт;
    оцет яблучний 4 % - 5 ст.л.;
    огірки - 5 шт середніх;
    ковбаса варена - 500 гр;
    яйця - 5 шт;
    картопля - 4 шт;
    зелена цибуля - пучок;
    кріп - пучок;
    сіль;
    сметана для подачі.
    Картоплю в мундирі і яйця відварюємо до готовності і залишаємо остигати.
    Моєму чистимо і буряк. Я це роблю в одноразових рукавичках, щоб не ходити потім з червоними руками.
    Трьох буряк на крупній тертці прямо в каструлю, в якій будемо її варити. Каструля 4 літри.
    Наливаємо води таким чином, щоб тільки покрити буряк і ставимо на вогонь. Коли вона закипить, зменшуємо вогонь, додати оцет і сіль і варити до готовності хвилин 15-20 - пробуємо, буряк повинна стати м'якою.
    Після того, як вона зваритися, вимикаємо вогонь, додаємо води (загальний обсяг вийде літра 3-3,5) і залишаємо охолоджуватися.
    Тим часом наріжемо всі інші інгредієнти. По мірі подрібнення складуємо їх в миску.
    Огірки ріжемо кубиками.
    Ковбасу нарізати також.br/>Картоплю очистити від шкірки і теж ріжемо кубиками. Він повинен бути повністю холодним, інакше буде склеюватися.
    Яйця очищаємо й нарізаємо кубиком.
    У пучка зеленого лука спершу нарізаємо тільки білу і щільно-зелену частини (до місця, де починаються пір'я).
    Кидаємо їх у ступку і розтираємо з чайною ложкою солі. Відправляємо в миску до нарізаним інгредієнтів.
    Потім дрібно нарізаємо кріп (без стебел) і зелену цибулю, що залишилася. Кидаємо в миску.
    Добре перемішуємо.
    В тарілку розкладаємо "начинку" супу, потім наливаємо рідина з буряком. Заправляємо сметаною.
    Те, що залишається у мене на завтра, я кидаю в каструлю і перемішую з буряком і бульйоном. Відправляю в холодильник і на наступний день продовжую трапезувати. Ммммм!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна