Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Для спекотної літньої погоди - прекрасний варіант! Я даю базовий рецепт з ковбасою. Його можна варіювати на свій розсуд. Я дуже люблю з відварною яловичиною, наприклад. Вегетаріанці можуть прибрати зовсім м'ясо і залишиться овочевий суп.
Інгредієнти:
буряк - 5 невеликих шт;
оцет яблучний 4 % - 5 ст.л.;
огірки - 5 шт середніх;
ковбаса варена - 500 гр;
яйця - 5 шт;
картопля - 4 шт;
зелена цибуля - пучок;
кріп - пучок;
сіль;
сметана для подачі.
Картоплю в мундирі і яйця відварюємо до готовності і залишаємо остигати.
Моєму чистимо і буряк. Я це роблю в одноразових рукавичках, щоб не ходити потім з червоними руками.
Трьох буряк на крупній тертці прямо в каструлю, в якій будемо її варити. Каструля 4 літри.
Наливаємо води таким чином, щоб тільки покрити буряк і ставимо на вогонь. Коли вона закипить, зменшуємо вогонь, додати оцет і сіль і варити до готовності хвилин 15-20 - пробуємо, буряк повинна стати м'якою.
Після того, як вона зваритися, вимикаємо вогонь, додаємо води (загальний обсяг вийде літра 3-3,5) і залишаємо охолоджуватися.
Тим часом наріжемо всі інші інгредієнти. По мірі подрібнення складуємо їх в миску.
Огірки ріжемо кубиками.
Ковбасу нарізати також.br/>Картоплю очистити від шкірки і теж ріжемо кубиками. Він повинен бути повністю холодним, інакше буде склеюватися.
Яйця очищаємо й нарізаємо кубиком.
У пучка зеленого лука спершу нарізаємо тільки білу і щільно-зелену частини (до місця, де починаються пір'я).
Кидаємо їх у ступку і розтираємо з чайною ложкою солі. Відправляємо в миску до нарізаним інгредієнтів.
Потім дрібно нарізаємо кріп (без стебел) і зелену цибулю, що залишилася. Кидаємо в миску.
Добре перемішуємо.
В тарілку розкладаємо "начинку" супу, потім наливаємо рідина з буряком. Заправляємо сметаною.
Те, що залишається у мене на завтра, я кидаю в каструлю і перемішую з буряком і бульйоном. Відправляю в холодильник і на наступний день продовжую трапезувати. Ммммм!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна