Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Абсолютно весняний суп! І за кольором, і за складом, і по легкості. Шпинат взагалі дуже корисна штука! А про креветки взагалі довго розповідати не потрібно. Правда, як раз їх можна взагалі з рецепту прибрати або замінити крутонами, або пиріжками з сиром. Вибирайте ваш варіант і насолоджуйтесь!
Інгредієнти (на 6 порцій:
* шпинат заморожений - 800 гр (2 упаковки);
* вершкове масло - 50 гр;
* цибуля - 1 шт;
* часник - 5 зубчиків;
* борошно - 1 ст.л.;
* курячий або овочевий бульйон - 500 мл;
* молоко - 500 мл;
* соусу табаско - кілька крапель;
* сирі креветки - 400 гр;
* розмарин - 2 гілочки;
* сіль, перець, мускатний горіх;
* сметана і оливкове масло для прикраси.
Креветки у мене були заморожені, тому, насамперед, їх необхідно розморозити. Шпинат, при цьому, розморожувати не треба.
Дрібно ріжемо цибулю і 2 зубчики часнику.
Розтоплюємо в трилітровій каструлі вершкове масло і кладемо туди цибулю і часник.
Обсмажуємо на середньому вогні до м ’ якості. Потім всипаємо борошно і перемішуємо.
Додаємо шпинат, заливаємо гарячим бульйоном і закриваємо кришкою.
Залишаємо хвилин на 10 на невеликому вогні, щоб він повністю розтанув.
Поки можна зайнятися чищенням креветок. Самий кінчик хвостика залишаємо, щоб зручніше було є.
Через 10 хвилин вливаємо в каструлю молоко, солимо й тушкуємо ще хвилин 20.
Потім знімаємо каструлю з плити і пюрируем суп блендером.
Повертаємо каструлю на самий маленький вогонь. Додаємо перець, табаско і мускатний горіх. При необхідності (якщо суп вам здається дуже густим), додайте гарячої води.
На сковорідці розігріваємо оливкова олія. Чистимо 3 зубчики часнику. Кладемо зубчик на дошку, на нього зверху ніж широкою стороною і акуратно б'ємо рукою, щоб зубчик раздавился злегка, можна сказати "тріснув". Відправляємо часник і розмарин в сковорідку. Можна присолити масло.
Коли часник почне трохи "підстрибувати" (приблизно через хвилину), кидаємо туди креветки і смажимо буквально 30-40 секунд, потім перевертаємо.
Та на другій стороні смажимо також. Вони готуються дуже швидко. Перетримувати не можна - стануть гумовими.
Наливаємо суп у тарілку. Кладемо в центрі креветки, чайною ложкою сметани і збризкуємо суп оливковою олією. Можна ще трохи прикрасити мускатним горіхом.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна