Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Абсолютно весняний суп! І за кольором, і за складом, і по легкості. Шпинат взагалі дуже корисна штука! А про креветки взагалі довго розповідати не потрібно. Правда, як раз їх можна взагалі з рецепту прибрати або замінити крутонами, або пиріжками з сиром. Вибирайте ваш варіант і насолоджуйтесь!
    Інгредієнти (на 6 порцій:
    * шпинат заморожений - 800 гр (2 упаковки);
    * вершкове масло - 50 гр;
    * цибуля - 1 шт;
    * часник - 5 зубчиків;
    * борошно - 1 ст.л.;
    * курячий або овочевий бульйон - 500 мл;
    * молоко - 500 мл;
    * соусу табаско - кілька крапель;
    * сирі креветки - 400 гр;
    * розмарин - 2 гілочки;
    * сіль, перець, мускатний горіх;
    * сметана і оливкове масло для прикраси.
    Креветки у мене були заморожені, тому, насамперед, їх необхідно розморозити. Шпинат, при цьому, розморожувати не треба.
    Дрібно ріжемо цибулю і 2 зубчики часнику.
    Розтоплюємо в трилітровій каструлі вершкове масло і кладемо туди цибулю і часник.
    Обсмажуємо на середньому вогні до м ’ якості. Потім всипаємо борошно і перемішуємо.
    Додаємо шпинат, заливаємо гарячим бульйоном і закриваємо кришкою.
    Залишаємо хвилин на 10 на невеликому вогні, щоб він повністю розтанув.
    Поки можна зайнятися чищенням креветок. Самий кінчик хвостика залишаємо, щоб зручніше було є.
    Через 10 хвилин вливаємо в каструлю молоко, солимо й тушкуємо ще хвилин 20.
    Потім знімаємо каструлю з плити і пюрируем суп блендером.
    Повертаємо каструлю на самий маленький вогонь. Додаємо перець, табаско і мускатний горіх. При необхідності (якщо суп вам здається дуже густим), додайте гарячої води.
    На сковорідці розігріваємо оливкова олія. Чистимо 3 зубчики часнику. Кладемо зубчик на дошку, на нього зверху ніж широкою стороною і акуратно б'ємо рукою, щоб зубчик раздавился злегка, можна сказати "тріснув". Відправляємо часник і розмарин в сковорідку. Можна присолити масло.
    Коли часник почне трохи "підстрибувати" (приблизно через хвилину), кидаємо туди креветки і смажимо буквально 30-40 секунд, потім перевертаємо.
    Та на другій стороні смажимо також. Вони готуються дуже швидко. Перетримувати не можна - стануть гумовими.
    Наливаємо суп у тарілку. Кладемо в центрі креветки, чайною ложкою сметани і збризкуємо суп оливковою олією. Можна ще трохи прикрасити мускатним горіхом.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна