Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
вода - 2 л
курка - 1 шт. (1,5 кг)
морква дрібна - 1 кг
лаврове листя - 3 шт.
цибуля ріпчаста - 2 головки
селера - 2 кореня
зелена цибуля - 2 пучки
рис круглозерний - 100 гр.
Для заправки:
яйця - 2 шт.
сік 2 лимонів
вершкове масло - 6 ст. ложок
перець чорний мелений
сіль
Приготування:
Курку покладіть у велику каструлю, залийте холодною водою, на сильному вогні доведіть воду до кипіння, зніміть піну, посоліть. Зменшіть вогонь до слабкого, варіть курку 1-1,5 години. Вийміть курку з бульйону, дайте їй трохи охолонути, потім відокремте м'якоть від кісток.
Наріжте м ’ якуш невеликими шматочками. В сито покладіть полотняну серветку, встановіть сито над великою каструлею і перелийте бульйон. На сильному вогні доведіть проціджений бульйон до кипіння. Моркву наріжте кружечками, ріпчасту цибулю наріжте кільцями. Селеру і зелену цибулю дрібно порубайте. Трохи лука відкладіть, якщо хочете посипати їм готовий суп.
В бульйон покладіть рис. Як тільки бульйон закипить знову, зменшіть вогонь до слабкого і варіть рис 12 хвилин, періодично помішуючи. Збільшіть вогонь, додайте овочі. Після закипання бульйону зменшіть вогонь до слабкого, варіть овочі, поки вони не стануть м'якими. Суп посоліть і поперчіть на смак. Покладіть в суп нарізану курячу м'якоть.
Для заправки з гострого і тупого кінця кожного яйця зробіть по одному невеликому отвору. Яєчні жовтки і білки випустіть в різні чашки. До білків додайте столову ложку бульйону, суміш злегка збийте вилкою. Жовтки збивайте віночком, додаючи по краплі лимонний сік, поки не вийде однорідна маса. Змішайте жовтки зі збитими білками.
Суп зніміть з вогню. Постійно помішуючи, покладіть в суп яєчну суміш, знову поставте каструлю на вогонь і прогрійте суп, не доводячи до кипіння. Гарячий суп розлийте по тарілках, в кожну покладіть по столовій ложці вершкового масла. За бажанням посипте суп зеленою цибулею.