Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* курка - 1,5 кг;
* цибуля - 1шт;
* морква - 1 шт;
* стебла селери - 2 шт;
* часник - 2 зубчики;
* вермішель - 7 ст.л.;
* кріп - пучок;
* перець горошком, сіль.
Беремо курчати, бажано ринкового ну або фермерського (у магазинних корисного нічого не залишилося, а ми варимо корисний суп).
Моєму й ріжемо на частини. Кладемо у велику каструлю, заливаємо водою, ставимо на інтенсивний вогонь і чекаємо, коли закипить. Я спочатку закрити каструлю кришкою для прискорення процесу, а потім відкриваю, щоб не пропустити процес закипання.
Бо треба дуже ретельно знімати піну, утворену при кипінні, щоб бульйон був прозорим.
Відповідно - знімаємо піну.
Поки чекаємо закипання курки, ріжемо на 4 частини цибулю і на кілька частин морква.
Смажимо на середньому вогні на сухій сковорідці з усіх боків до коричнево-золотистих цяток, потім додаємо до бульйону.
Туди ж кидаємо порізані на великі шматки стебла селери і «палиці» кропу. А також часник і кілька горошин чорного перцю.
Варимо на невеликому вогні 30-40 хвилин. Якщо в процесі варіння суп втрачає воду, не бійтеся її підливати, але тільки окріп з чайника!
Потім виймаємо курчати в миску.
Бульйон проціджуємо в іншу каструлю. Зелень, селера, часник і перець горошком выкидываем, а моркву і цибулю пробиваємо блендером до стану пюре, яке відправляємо в бульйон.
Далі кладемо в бульйон вермішель і туди ж відправляємо курку. Солимо й варимо 5-7 хвилин до готовності вермішелі. Додаємо порізаний кріп, варимо 1-2 хвилини і вимикаємо. Відразу на стіл!
Подаємо з тостами, натертим половинкою зубчики часнику і зеленою цибулею.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна