Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти: часник - 2 зубчики; цибуля порей (біла частина) - 1 шт.; морква - 1 шт.; селера (стебло) - 2 шт.; помідори (свіжі) - 2 шт.; картопля - 1 -2 шт.; каррі (готова суміш) - 1 ч.л.; булгур - 2-3 ст.л.; свіжа зелень (петрушка, базилік, сіль - за смаком; олія для смаження.
    Часник обчистити, зубчики розчавити лезом ножа і дрібно-дрібно посікти. Порей нарізати тонкими кільцями. У товстостінної каструлі розігріти рослинну олію (2-3 ст.л.), додати часник, обсмажувати 2 хвилини. Додати порей, помішуючи, обсмажувати, поки обсяг лука не зменшиться в 2 рази.
    Додати нарізану кубиками моркву, якщо треба, влити ще трохи рослинної олії і готувати доки морква не посвітлішає. Додати нарізану кубиками 1х1 стебло селери. Додати булгур. Помішуючи, готувати близько 3 хвилин.
    На помідорах зробити невеликі хрестоподібні надрізи, залити окропом, залишити на кілька хвилин. Злити воду, потримати в холодній воді і зняти з помідорів шкірку. Ошкуренные помідори дрібно нарізати, покласти в каструлю. Туди ж відправити нарізану кубиками картоплю. Все перемішати, посипати каррі і трохи протушкувати (1-2 хвилини).
    Влити близько 2-2 .5 літрів кип'яченої води (або овочевого бульйону). Довести до кипіння, зняти піну, зменшити вогонь і варити суп до готовності картоплі і булгура. За кілька хвилин до закінчення варіння додати дрібно нарізану зелень. Суп готовий.