Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти (8 порцій:
Для фрикадельок:
* яловичина - 200 гр;
* свинина - 200 гр;
* цибуля - 1 шт;
* часник - 1 шт;
* булка - 2 шматочки;
* молоко - 1/2 склянки;
* петрушка - 1/2 пучка;
* сіль, перець.
Для супу (каструля 4 л):
* цибуля - 1 шт;
* цибуля - 1 шт;
* морква - 1 велика;
* стебло селери - 1 шт;
* чебрець - 5-6 гілочок;
* лавровий лист - 2 шт;
* консервована біла квасоля - 2 банки по 400 гр;
* протерті томати - 2 пачки (банки) 400 гр;
* оливкова олія - 2 ст.л.;
* сіль.
М'ясо ріжемо кубиками. Булку замочуємо в молоці.
Проворачиваем м'ясо через м'ясорубку. Бажано двічі - фарш буде ніжніше.
В блендер відправляємо листочки петрушки і витискаємо туди ж часник. Перемелюють.
перемелений двічі фарш, також через м'ясорубку, пропускаємо цибулю і віджату після молока булку. Додаємо зелень з блендера (її молоти вже не потрібно). Ретельно перемішуємо, краще всього руками.
Солимо й перчимо. Ще раз заважаємо. На сіль потрібно спробувати - беремо в руки шматочок фаршу і додаємо до мови (є його не потрібно, це не тар-тар). Мова відчує - вистачає солі чи ні.
Ріжемо звичайний цибулю. У лука-порею нарізати кільцями всю білу частину і пару зеленого листя.
Моркву нарізати дрібним кубиком. Також рубаємо селеру.
У каструлі розігріваємо маслинове масло й кладемо туди всі порізані овочі. Готуємо на середньому вогні до м ’ якості - 2-3 хвилини. Не зажариваем!
Потім кладемо в каструлю листики шавлії і лавровий лист. Вливаємо 1,5 літра гарячої води, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити.
Тим часом зливаємо сік з-під квасолі. Купувати квасоля можна у власному соку, а можна і в томатному соусі - в даному випадку для нас це не має великого значення, так як наш суп все одно з томатами.
Відправляємо консервовані помідори і квасоля в суп. Поки з фаршу робимо маленькі кульки розміром з волоський горіх. Для зручності викладаємо їх на дошку.
Руки краще періодично змочувати холодною водою - так фарш не буде липнути до рук.
Як тільки суп закипить, кладемо туди всі фрикадельки. Варимо ще хвилин 5. Як тільки фрикадельки спливуть - суп готовий.
По тарілках!
Подаємо з тостами з зернового хліба.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна