Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти (8 порцій:
    Для фрикадельок:
    * яловичина - 200 гр;
    * свинина - 200 гр;
    * цибуля - 1 шт;
    * часник - 1 шт;
    * булка - 2 шматочки;
    * молоко - 1/2 склянки;
    * петрушка - 1/2 пучка;
    * сіль, перець.
    Для супу (каструля 4 л):
    * цибуля - 1 шт;
    * цибуля - 1 шт;
    * морква - 1 велика;
    * стебло селери - 1 шт;
    * чебрець - 5-6 гілочок;
    * лавровий лист - 2 шт;
    * консервована біла квасоля - 2 банки по 400 гр;
    * протерті томати - 2 пачки (банки) 400 гр;
    * оливкова олія - 2 ст.л.;
    * сіль.
    М'ясо ріжемо кубиками. Булку замочуємо в молоці.
    Проворачиваем м'ясо через м'ясорубку. Бажано двічі - фарш буде ніжніше.
    В блендер відправляємо листочки петрушки і витискаємо туди ж часник. Перемелюють.
    перемелений двічі фарш, також через м'ясорубку, пропускаємо цибулю і віджату після молока булку. Додаємо зелень з блендера (її молоти вже не потрібно). Ретельно перемішуємо, краще всього руками.
    Солимо й перчимо. Ще раз заважаємо. На сіль потрібно спробувати - беремо в руки шматочок фаршу і додаємо до мови (є його не потрібно, це не тар-тар). Мова відчує - вистачає солі чи ні.
    Ріжемо звичайний цибулю. У лука-порею нарізати кільцями всю білу частину і пару зеленого листя.
    Моркву нарізати дрібним кубиком. Також рубаємо селеру.
    У каструлі розігріваємо маслинове масло й кладемо туди всі порізані овочі. Готуємо на середньому вогні до м ’ якості - 2-3 хвилини. Не зажариваем!
    Потім кладемо в каструлю листики шавлії і лавровий лист. Вливаємо 1,5 літра гарячої води, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити.
    Тим часом зливаємо сік з-під квасолі. Купувати квасоля можна у власному соку, а можна і в томатному соусі - в даному випадку для нас це не має великого значення, так як наш суп все одно з томатами.
    Відправляємо консервовані помідори і квасоля в суп. Поки з фаршу робимо маленькі кульки розміром з волоський горіх. Для зручності викладаємо їх на дошку.
    Руки краще періодично змочувати холодною водою - так фарш не буде липнути до рук.
    Як тільки суп закипить, кладемо туди всі фрикадельки. Варимо ще хвилин 5. Як тільки фрикадельки спливуть - суп готовий.
    По тарілках!
    Подаємо з тостами з зернового хліба.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна