Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Я дуже люблю щі з крошева. У них абсолютно особливий і неповторний смак! Зовсім інший, ніж у звичайних кислих речей. Я думаю, багатьом з дитинства знайомий цей суп. Якщо немає - обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
кришиво - 500 гр;
яловичий бульйон - 2 л;
морква - 1 шт;
цибуля - 1 шт;
картопля - 3 шт;
кріп - пучок;
рослинна олія - 2 ст.л.;
лавровий лист - 2 шт;
сіль, чорний перець горошком;
сметана і зелену цибулю для подачі.
Капустяне кришиво квасять з дрібно-рубаних січкою зелених (верхніх) капустяних листів. Я купую його на ринку або в магазині.
Трьох морквину на крупній тертці.
Цибулю ріжемо чверть-кільцями. На розігрітій з рослинним маслом великий, важкої сковорідці пасеруємо моркву з цибулею три хвилини.
Потім додаємо кришиво і тушкуємо всі разом, не накриваючи кришкою, 10 хвилин.
Поки картоплю чистимо й ріжемо кубиками.
Підігріваємо бульйон. Коли він закипить, кидаємо у нього картоплю і варити 5 хвилин.
Тим часом у кропу відріжемо стеблинки та зв'яжемо їх кулінарної ниткою, щоб потім безперешкодно дістати із супу.
Кидаємо вміст сковорідки в бульйон з картоплею, додаємо лавровий лист, чорний перець і стебла кропу. Варимо на маленькому вогні годину.
Потім накриваємо кришкою й залишаємо нудитися мінімум півгодини.
На наступний день незрівнянно смачнішим!
Подаємо з порізаним кропом, зеленою цибулею і сметаною.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Барановська.