Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Свинина добре поєднується не тільки з квашеною капустою, що можна спостерігати на прикладі приготування свинячий рульки. Щі з кислою капустою на свинячий бульйоні також заслуговують поваги.
Інгредієнти
* не жирна свинина на кістці - 500 г;
* вода - близько 2 л;
* капуста квашена - 100 г;
* капуста свіжа - 100 г;
* картопля - 3 штуки;
* цибуля ріпчаста - 1 шт;
* морква - 1 шт;
* вершкове масло - 1 столова ложка;
* лавровий лист - 1-2 штуки;
* чорний і духмяний перець - кілька горошин;
* сіль за смаком;
* кілька гілочок молодого кропу і кілька пір'я зеленої цибулі.
Для приготування речей я взяла пісний шматок свинячого окости вагою близько 200 м і кілька свинячих реберець вагою близько 300 г.Бульон
Нежирне м'ясо вимити, нарізати шматочками по 50 г. У каструлю налити води, опустити шматочки м'яса і реберця, довести до кипіння. Трохи присолити. Зняти піну, зменшити вогонь і варити 30 минут.Овощи
Картоплю, цибулю, моркву очистити.
Картопля нарізати брусками, додати в киплячий бульйон. Через 10 хвилин додати нашатковану свіжу капусту.
В нашій родині воліють не зовсім кисляк. Тому я попередньо окремо відварюю квашену капусту, щоб зменшити кислотність речей. І замінюю частина кислої капусти на свіжу.
Квашену капусту промити, злегка відварити в окремій каструлі, досить 5 хвилин. Злити рідину і перемістити відварену квашену капусту в каструлю з бульйоном.
Моркву нарізати соломкою, цибулю кубиком та обсмажити на сковороді в олії до золотистого кольору. Потім додати в бульон.Специи
щі додати лавровий лист, запашний і чорний перець горошком. Виправити на сіль.
Вимкнути вогонь. Не поспішаєте відразу розливати щі по тарілках. Дайте настоятися 10-15 хвилин. Нехай овочі наситяться ароматами.
При подачі на стіл кисляк заправити сметаною і посипати нарізаної зеленню. Запропонувати співтрапезникам чорний хлібець, та з зубчиком часнику.