Суп з солоною свинини
Горох замочити на добу в холодній воді. Залити водою горох, свинину, шпиг, мускатний горіх, цибулину з гвоздикою і варити 3 год на слабкому вогні. Цибулину видалити. Окремо подати гірчицю.
180 г гороху, 360 г солоної свинини, 30 г шпигу, 45 г цибулі, гвоздика, мускатний горіх, 1,5 л води.
Гороховий суп. Замість солоної свинини взяла варене-копчений окіст. І варила 1,5 год.
Котлети по-шведски
Фарш, молоко і жовток збити до утворення однорідної маси, додати тертий картопля, буряк, пасеровану цибулю, сіль. Сформувати котлети, запанірувати в сухарях і обсмажити до утворення золотистої скориночки. Гарнір - відварена картопля і мариновані огірки.
300 г м'ясного фаршу, 4 ст.л.молока, 1 жовток, 1 картоплина, 4 ст.л.маринованной буряка, 1 цибулина, 50 г смальцю, 2 ст.л.сухарей.
Фарш вийшов ну дуже цікавий! А такими котлетками раджу здивувати своїх близьких.
Яблучний пиріг з ванільним соусом
Розтерти борошно, масло і цукор до освіти крихт. Половину викласти в змащену маслом форму і запекти в духовці 10-15 хв. Змішати яблука, цукор і корицю, викласти на тісто, насипати що залишилася крихту й випікати в духовці до готовності. Подати з ванільним соусом або з трохи підталим морозивом.
2-3 ст.муки, 200 г маргарину або вершкового масла, 1 ст.сахара. Для начинки: яблука, цукор, кориця.