Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* судак 1 шт.
* короп 1 шт.
* шматки осетрини 4-6 шт.
* голова сьомги 1 шт.
* хвости, плавники від риб
* креветки 300 г
* цибуля, морква, порей 1 шт.
* 4-5 невеликих солених огірки з розсолом
* каперси 1-2 ст. л.
* 2 ст. ложки томатної пасти
* 1-2 цибулини
* 1 морква
* 0,3 лимона
* 2 ст. ложки рослинної олії
* 1 лавровий лист
* чорний перець горошком
* сіль за смаком
* маслини, ікра для прикраси
Спосіб приготування:
Підготуємо всі продукти, коропа і судака очистити, видалити нутрощі, нарізати на шматки. У велику каструлю викласти голову сьомги, коропа, судака, хвости і плавники.
Залити все водою і поставити на плиту. Довести до кипіння. Цибулю, моркву очистити. Поставити сковороду на плиту, викласти цибулю, моркву і цибуля порей і підсушити без масла. Зняти піну, зменшити температуру.
Викласти овочі, лавровий лист, перець горошком і варити бульйон близько 30-40 хвилин. Потім витягти все в миску. Шматки риби відкласти в сторону, з голови сьомги вийняти м'якоть.
Ріпчасту цибулю, моркву очистити, нарізати соломкою та обсмажити на сковороді в олії. Огірки нарізати соломкою і викласти до овочів. Додати томатну пасту.
Каперси дрібно нарізати і викласти на сковороду. Вміст сковороди викласти в бульйон, довести до кипіння. Викласти шматки осетрини.
Хвилин через 15 викласти креветки, влити огірковий розсіл. Через 5 хвилин викласти м'якоть сьомги. Зняти суп з плити і дати постояти хвилин 15. Потім розлити солянку по тарілках, викласти маслини. Подавати з лимоном і сметаною.
Приємного апетиту!