Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * судак 1 шт.
    * короп 1 шт.
    * шматки осетрини 4-6 шт.
    * голова сьомги 1 шт.
    * хвости, плавники від риб
    * креветки 300 г
    * цибуля, морква, порей 1 шт.
    * 4-5 невеликих солених огірки з розсолом
    * каперси 1-2 ст. л.
    * 2 ст. ложки томатної пасти
    * 1-2 цибулини
    * 1 морква
    * 0,3 лимона
    * 2 ст. ложки рослинної олії
    * 1 лавровий лист
    * чорний перець горошком
    * сіль за смаком
    * маслини, ікра для прикраси
    Спосіб приготування:
    Підготуємо всі продукти, коропа і судака очистити, видалити нутрощі, нарізати на шматки. У велику каструлю викласти голову сьомги, коропа, судака, хвости і плавники.
    Залити все водою і поставити на плиту. Довести до кипіння. Цибулю, моркву очистити. Поставити сковороду на плиту, викласти цибулю, моркву і цибуля порей і підсушити без масла. Зняти піну, зменшити температуру.
    Викласти овочі, лавровий лист, перець горошком і варити бульйон близько 30-40 хвилин. Потім витягти все в миску. Шматки риби відкласти в сторону, з голови сьомги вийняти м'якоть.
    Ріпчасту цибулю, моркву очистити, нарізати соломкою та обсмажити на сковороді в олії. Огірки нарізати соломкою і викласти до овочів. Додати томатну пасту.
    Каперси дрібно нарізати і викласти на сковороду. Вміст сковороди викласти в бульйон, довести до кипіння. Викласти шматки осетрини.
    Хвилин через 15 викласти креветки, влити огірковий розсіл. Через 5 хвилин викласти м'якоть сьомги. Зняти суп з плити і дати постояти хвилин 15. Потім розлити солянку по тарілках, викласти маслини. Подавати з лимоном і сметаною.
    Приємного апетиту!