Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* 250 г м ’ ясних кісток
* 200 г яловичини
* 100 г вареної шинки
* 2 мисливські ковбаски
* 2 цибулини
* 1 морквина
* 2 солених огірки
* 20 г каперсів
* 7 оливок без кісточок
* 2 ст. л. томатної пасти
* 1 ст. л. борошна
* 1 ст. л. вершкового масла
* 3 ст. л.сметани
* 0,5 лимона
* 3 лаврових листа
* сіль, перець горошком
Час приготування: 2 год
Порцій: 8
Приготування:
1. М'ясо і кістки промити, покласти в каструлю, залити 2 л холодної води і довести до кипіння. Зняти піну, додати обчищену моркву і цибулину, варити 1,5 год.
2. Решту цибулину обчистити, дрібно нарізати. У сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити цибулю, 6 хв. Всипати борошно, готувати, постійно помішуючи, 2 хв. Додати томатну пасту і смажити, помішуючи, ще 5 хв.
3. Солоні огірки нарізати кубиками, каперси подрібнити.
4. Вийняти м'ясо з бульйону, дати трохи охолонути. Бульйон процідити. Варене м'ясо, ковбаски і шинку нарізати кубиками.
5. Довести до кипіння бульйон, покласти в нього яловичину і м'ясопродукти, смажена цибуля, огірки, оливки, каперси, горошини чорного перцю і лавровий лист. Варити 10 хв. В кінці варіння додати сіль за смаком.
6. Лимон нарізати тонкими скибочками. Солянку розлити по тарілках. Подати до столу з скибочками лимона і сметаною. Можна посипати свіжою зеленню.
Поліна Соболєва