Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * 250 г м ’ ясних кісток
    * 200 г яловичини
    * 100 г вареної шинки
    * 2 мисливські ковбаски
    * 2 цибулини
    * 1 морквина
    * 2 солених огірки
    * 20 г каперсів
    * 7 оливок без кісточок
    * 2 ст. л. томатної пасти
    * 1 ст. л. борошна
    * 1 ст. л. вершкового масла
    * 3 ст. л.сметани
    * 0,5 лимона
    * 3 лаврових листа
    * сіль, перець горошком
    Час приготування: 2 год
    Порцій: 8
    Приготування:
    1. М'ясо і кістки промити, покласти в каструлю, залити 2 л холодної води і довести до кипіння. Зняти піну, додати обчищену моркву і цибулину, варити 1,5 год.
    2. Решту цибулину обчистити, дрібно нарізати. У сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити цибулю, 6 хв. Всипати борошно, готувати, постійно помішуючи, 2 хв. Додати томатну пасту і смажити, помішуючи, ще 5 хв.
    3. Солоні огірки нарізати кубиками, каперси подрібнити.
    4. Вийняти м'ясо з бульйону, дати трохи охолонути. Бульйон процідити. Варене м'ясо, ковбаски і шинку нарізати кубиками.
    5. Довести до кипіння бульйон, покласти в нього яловичину і м'ясопродукти, смажена цибуля, огірки, оливки, каперси, горошини чорного перцю і лавровий лист. Варити 10 хв. В кінці варіння додати сіль за смаком.
    6. Лимон нарізати тонкими скибочками. Солянку розлити по тарілках. Подати до столу з скибочками лимона і сметаною. Можна посипати свіжою зеленню.
    Поліна Соболєва