Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    білі гриби сушені - 50 гр. або свіжі - 550 гр.
    морква - 100 гр.
    цибуля ріпчаста - 100 гр.
    корінь петрушки - 30 гр.
    олія або топлене - 40 гр.
    бульйон - 1,8 л
    зелень дрібно рубана
    борошно пшеничне - 140 гр.
    яйце - 1 шт.
    вода - 50 мл
    сіль
    перець
    Приготування:
    Сушені гриби перебирають, промивають і замочують у холодній воді, 1 л на 1 кг грибів, на 3-4 години.
    Набряклі гриби знову промивають, а воду, в якій вони замочувалися, проціджують і варять у ній гриби без солі до готовності. Зі свіжих грибів бульйон готують без замочування.
    Готовий бульйон проціджують, гриби нарізати соломкою.
    Для локшини борошно просівають, насипають гіркою, в центрі роблять поглиблення і, поступово вливаючи суміш води з яйцем і сіллю, замішують круте тісто.
    Витримують тісто 20-30 хвилин, потім розгортають у шари товщиною 1-1,5 мм, нарізати смужками шириною 3-4 см і шинкують у вигляді локшини. Підсушують на дошці, посипаній борошном.
    Щоб отримати прозорий бульйон, укладіть локшину в друшляк і опускають в гарячу воду на кілька секунд, а потім відразу - в киплячий бульйон.
    Овочі нарізати тонкою соломкою і пасерують на масле.В киплячий бульйон кладуть нарізані гриби, пасеровані овочі, доводять до кипіння і додають локшину, сіль, перець. Варять до готовності.
    В глибоку тарілку наливають суп і посипати зеленню.