Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Як відомо, мінестроне - це італійський домашній суп. Рецептів його неймовірну кількість! У кожному регіоні, та що там... в кожній родині його роблять по-своєму і вважають свій варіант єдино правильним. Насправді, це просто овочевий суп з будь-яких сезонних овочів, часто з додаванням макаронів. Я вам предалагаю мій варіант. Макарони я не ставлю. В даному випадку квасоля робить цей суп дуже ситним.
Інгредієнти:
квасоля - 100 гр;
кабачок - 1/2 середнього або 1 маленький;
морква - 1 шт;
цибуля - 1 шт;
часник - 3 зубчіка;
стебла селери - 1-2 шт;
томати у власному соку - 1 банка 450 мл;
сушений базилік - 1 ч.л.;
оливкова олія - 2 ст.л.;
пармезан - 50 гр;
сіль.
Замочуємо квасоля в холодній воді. Найкраще на ніч. На крайній випадок - мінімум на 4-5 годин. Потім зливаємо воду, промиваємо квасолю. Заливаємо чистою холодною водою і варити до готовності близько години.
Морквину ріжемо тонкими чверть-кільцями.
Кабачок ріжемо також. У мого була товста шкірка, тому я її зрізала. Але це не обов'язково.
Цибулю ріжемо тонкими смужками. Часник дрібно.
Розігріваємо в каструлі оливкова олія. Кладемо туди цибулю і часник, смажимо на середньому вогні пару хвилин, помішуючи.
Поки ріжемо селера кубиками.
До цибулі з часником відправляємо морквину. Теж пару хвилин смажимо.
Потім селеру. 2 хвилини.
Потім кабачок. Ще 2 хвилини.
Нарізаємо помідори (якщо вони, як у мене, в банку цілі).
Відправляємо їх разом з соком в каструлю до овочів.
Додаємо базилік. Тушкуємо пару хвилин до появи булек.
Потім кладемо в каструлю до овочів сварившуюся квасолю разом з бульйоном, в якому вона варилася.
Якщо рідини мало, на ваш погляд, додаємо гарячої води з чайника. Варимо хвилин 15. За 5 хвилин до готовності солимо.
Подаємо, присипавши тертим пармезаном.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга