Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* помідори - 5-6 шт;
* болгарський перець - 4 шт;
* червоний лук - 2 шт;
* часник - 3 зубчіка;
* чебрець - 3 гілочки;
* оливкова олія - 4 ст.л.;
Для овочевого бульйону:
* морква - 2 шт;
* стебло селери - 2 шт;
* цибуля - 1 шт;
* часник - 2 шт;
* чорний перець горошком;
* лавровий лист - 1 шт;
* кріп і петрушка (за бажанням).
Всі овочі помити. Помідори порізати на четвертинки. Перець і цибулю порізати скибочками. Скласти все в деко для запікання.
Налити в склянку оливкова олія, видавити туди часник, всипати листики шавлії, посолити і поперчити.
Полити цієї заправкою овочі і поставити в розігріту духовку (180-190 градусів). Запікати 40-50 хвилин до м'якості.
Поки овочі запікаються, я варю овочевий бульйон. У каструлю з водою покласти моркву і селеру, порізані на великі шматки, велику цибулину (можна порізати на великі шматки, а можна залишити цілком), часник, перець горошком, лавровий листок.
Можна додати петрушку або кріп (різати не треба). Після закипання посолити і варити на середньому вогні до м ’ якості морквини (20-30 хвилин).
Дати томатно-перцевої суміші трохи охолонути. Перекласти в каструлю і додати 150 мл (пару половников) бульйону, 1 ст.л. цукру.
Зробити однорідне пюре блендером. (Або перекладіть в кухонний комбайн і измельчайте там, а потім в каструлю).
Додати ще бульйону (скільки вважаєте за потрібне, не менше 0,5 л), приправити сіллю й чорним перцем за смаком. Прогріти.
Розлити по тарілках, прикрасити свіжим базиліком і присипати тертим пармезаном.
Приємного апетиту!
NB! Я для гостроти додаю крапельку-іншу Tabasco в останній стадії, коли солимо й перчимо.
Фото і рецепт: Ольга Злобіна.