Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
печериці - 500 гр;
цибуля - 2 великі або 4 маленькі;
морква - 2 шт;
стебла селери - 2 шт;
часник - 4 зубчики;
біле вино - 1/2 склянки;
вершки 11% - 250 мл;
хліб для грінки;
петрушка - пучок;
перець горошком, сіль, мелений чорний перець.
Почистити овочі. Зварити овочевий бульйон: в каструлю налити води, поставити на вогонь. Крупно порізати моркву, селеру, цибулю (половину норми), кинути в каструлю, туди ж очищений часник (2 зубчіка) і перець горошком.
Відрізати від петрушки стебла і кинути їх в бульйон (листочки нам знадобитися пізніше). Після закипання трохи зменшити вогонь, злегка посолити і варити 15-20 хвилин.
Помити печериці.
Порізати цибулю, що залишилася, чверть-кільцями, часник розчавити широкою стороною ножа і дрібно порізати.
В каструлю налити 3 ст.л. маслинові масла (можна рослинного, без запаху), додайте цибулю та часник і тушкувати до прозорого стану.
Тим часом нарізані гриби і кидаємо в сковороду до цибулі.
Обсмажуємо на середньому вогні, періодично помішуючи хвилин 5-7, злегка солимо, перчимо.
Ріжемо хліб на кубики (я дуже люблю для грінки використовувати чіабату або який небудь повітряний зерновий хліб, як в даному випадку на фото).
що вистилає деко папером для випічки і висипаємо туди хліб, збризкуємо оливковою олією і посипаємо сухими прованськими травами (трохи), ставимо в духовку на 175º хвилин на 7, стежте, щоб не підгоріли.
гриби з цибулею влити біле вино, перемішати і дати трохи выпариться (протягом 1-2 хвилин), потім наливаємо 4-5 половников готового овочевого бульйону (через сито) і варимо до закипання.
Знімаємо каструлю з вогню і пробиваємо блендером до однорідної маси. Потім повертаємо на вогонь, додати вершки і бульйон до такого стану густоти, яка вам подобається і доводимо суп до кипіння на невеликому вогні.
Розливаємо по тарілках, посипаємо нарізаною петрушкою і крутонами.
P.S. якщо будуть їсти дітки, вино можна в суп не наливати.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна.