Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Прекрасний варіант супу-пюре. Його по достоїнству оцінять не тільки любителі селери. Навіть мій чоловік, відомий любитель м'яса, оцінив! Смак виходить дуже цікавий, пікантний. І, як зазвичай, суп – пюре прогріває зсередини і дарує нам ні чим не замінне комфорт в холодну погоду. При цьому він належить до тих варіантів, який нас порадує і в більш теплу пору року, в силу своєї легкості.
Інгредієнти:
* корінь селери - 1 шт;
* цибуля - 2 шт;
* оливкова олія - 2 ст.л.;
* курячий бульйон (вода) - 1 л;
* фета - 100 гр;
* чебрець - 4 гілочки;
* мускатний горіх - 1/4 горіха;
* сіль, мелений чорний перець.
Ріжемо цибулю чвертькільцями. Можна особливо не церемонитиметься, все одно потім пюрировать.
У каструлі розігріваємо оливкова олія і пасеруємо в ньому лук до прозорості.
У цей час моєму корінь селери і чистимо його. Я роблю так: ріжу його навпіл, кладу зрізом вниз на дошку і зрізаю шкірку.
Очищений селера ріжемо кубиком. Кидаємо до цибулі, перемішуємо, солимо.
Вливаємо літр гарячого бульйону або води), накриваємо кришкою й варимо 35 хвилин на невеликому вогні.
Після закінчення часу пюрируем суп блендером. Якщо він вам здається густим, додайте гарячої води до необхідної консистенції.
Повертаємо каструлю на вогонь, перчимо, натираємо в суп мускатний горіх, прогріваємо до появи бульбашок і вимикаємо.
Розливаємо по тарілках, кришимо в кожну руками фету, посипаємо листочками свіжого тімьяна й поливаємо декількома краплями оливкової олії.
Приємного апетиту!
NB! Якщо ви дотримуєтеся посади, замініть бульйон водою, а замість сиру фета можна посипати суп кубиками пожаренных баклажан.
Фото і рецепт: Ольга Злобіна