Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* 1,5 л курячого бульйону
* 1 кг філе курячих грудинок
* 2 скибочки жирного бекону
* 2 середні цибулини шалоту
* 1 велике яйце
* половина круасану без начинки або 2 міні-круасану
* середній пучок кропу
* 100 г солоного вершкового масла
* сіль, мелений чорний перець
6 порцій
Підготовка: 40-50 хв.
Приготування: 15 хв.
Приготування:
1. 2 шматки філе курячої грудки відкладіть, інше м'ясо проверніть через м'ясорубку. Круасан наріжте тонкими скибочками, покладіть в розігріту до 160 С духовку підсушити до стану сухариків (це займе 5-7 хв.)
2. Шалот подрібніть, бекон дрібно порубайте. На суху сковороду покладіть бекон, на середньому вогні вытопите жир. Додайте лук. обсмажуйте до золотистого кольору, 10 хв. Шумівкою вийміть цибулю і шкварки з сковороди в миску, а на сковороду покладіть відкладені флле. Обсмажуйте, часто перевертаючи, майже до готовності, 7-10 хв.
3. Обсмажені цибулю, бекон і філе також проверніть через м'ясорубку, змішати з сирим фаршем. Додайте у фарш збите яйце і крихти круасан Перемішайте, приправте сіллю і перцем. Вимісіть фарш руками.
4. Наріжте холодне вершкове масло кубиками зі стороною 7-8 мм. Змочуючи руки в гарячій воді, беріть шматочки фаршу розміром з великий волоський горіх, скатывайте в кульку, вказівним пальцем здійснюйте в ньому дірочку до центру, кладіть всередину шматочок масла і ретельно залепляйте. Покатайте фрикадельку між долонями, щоб вона була рівніше. Кожен раз змочуйте руки водою, щоб фарш не прилипав.
5. Коли всі фрикадельки будуть готові, влийте бульйон в широку каструлю і доведіть до бурхливого кипіння. Покладіть фрикадельки і відразу зменшіть вогонь до середнього. Коли бульйон знову закипить, зменшіть вогонь ще. Варіть 10 хв.
6. Дуже дрібно наріжте кріп (без нижніх товстих кінців стебел). Зніміть каструлю з вогню, всипте кріп, закрийте кришкою і дайте постояти 5 хв., після чого подавайте дуже гарячим.
З хлібної складової фрикадельок можна експериментувати: спробуйте додати в нього мацу, підсушене брiош, крекери з цільних злаків, житні, гречані або рисові хлібці.
Bon Appetit!
Поліна Соболєва