Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Галушки апетитні, нещільні, суп як завжди ароматний і насичений.
Інгредієнти:
Грудинка яловичини 300 гр
Ріпчасту цибулю 1 невелика голівка для варіння бульйону.
Цибуля ріпчаста 70 гр
Морква 70 гр
Картопля 200 гр
Сіль, перець за смаком
Рослинне масло або топлене масло 1 столова ложка для обсмажування цибулі та моркви.
Тісто для галушок:
Борошно 80 гр (0,5 склянки)
Сіль ч/год
Яйце 1 шт
Приготування:
Грудинку яловичини занурити в холодну воду.
Після закипання зняти піну, покласти маленьку очищену цибулину і варити майже до готовності. У мене на це пішло приблизно 1,5 часа.Лук ріпчаста дрібно порізати, моркву натерти на терці.
Цибулю і моркву підсмажити на сковороді в олії до легкого порозовения це називається спасерувати. Викласти в киплячий бульйон.
Картоплю нарізати кубиками всі скласти в бульйон.
Варити майже до готовності картоплі.
Приготування галушок:
Борошно, сіль і яйце перемішати, трохи хвилин 5 повымешивать ложкою в мисці, досить рідке тісто, як густа сметана.
Приготувати склянку з чистою холодною водою. Чистий ложечку занурювати з воду, щоб ложка покрилася водичкою, і відразу з миски з тестом брати трохи тесту.
Край ложки придавити до стінки миски і таким чином відірвати тісто від основної маси. Ложку опустити в слабокипящий бульйон і трохи поговорити ложкою, порція тесту сповзе з ложки в бульйон.
Якщо галушки легко сповзають з ложки, то можна і не вмочати в холодну воду. Варити галушки 5-6 хвилин при слабкому кипінні. Галушки повинні плавати на поверхні гарячого супу.
Ну звичайно ж не забути в момент подачі супу покласти шматочок м'яса.