Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Галушки апетитні, нещільні, суп як завжди ароматний і насичений.
    Інгредієнти:
    Грудинка яловичини 300 гр
    Ріпчасту цибулю 1 невелика голівка для варіння бульйону.
    Цибуля ріпчаста 70 гр
    Морква 70 гр
    Картопля 200 гр
    Сіль, перець за смаком
    Рослинне масло або топлене масло 1 столова ложка для обсмажування цибулі та моркви.
    Тісто для галушок:
    Борошно 80 гр (0,5 склянки)
    Сіль ч/год
    Яйце 1 шт
    Приготування:
    Грудинку яловичини занурити в холодну воду.
    Після закипання зняти піну, покласти маленьку очищену цибулину і варити майже до готовності. У мене на це пішло приблизно 1,5 часа.Лук ріпчаста дрібно порізати, моркву натерти на терці.
    Цибулю і моркву підсмажити на сковороді в олії до легкого порозовения це називається спасерувати. Викласти в киплячий бульйон.
    Картоплю нарізати кубиками всі скласти в бульйон.
    Варити майже до готовності картоплі.
    Приготування галушок:
    Борошно, сіль і яйце перемішати, трохи хвилин 5 повымешивать ложкою в мисці, досить рідке тісто, як густа сметана.
    Приготувати склянку з чистою холодною водою. Чистий ложечку занурювати з воду, щоб ложка покрилася водичкою, і відразу з миски з тестом брати трохи тесту.
    Край ложки придавити до стінки миски і таким чином відірвати тісто від основної маси. Ложку опустити в слабокипящий бульйон і трохи поговорити ложкою, порція тесту сповзе з ложки в бульйон.
    Якщо галушки легко сповзають з ложки, то можна і не вмочати в холодну воду. Варити галушки 5-6 хвилин при слабкому кипінні. Галушки повинні плавати на поверхні гарячого супу.
    Ну звичайно ж не забути в момент подачі супу покласти шматочок м'яса.