Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Вам знадобиться:
    вода - 2.5-2.7 л;
    яловичина (з кісткою) - 500 г;
    перловка - 2 ст.л. (30г);
    солоні огірки - 3 шт. (200г);
    картопля - 2 шт. (200г);
    огірковий розсіл - 250-400 мл;
    морква - 1 шт. (50г);
    ріпчаста цибуля - 1 шт. (70г);
    рослинна олія - 2 ст.л.;
    лавровий лист - 1-2 шт.;
    чорний перець - 3 шт.;
    зелень петрушки (і/або селери) - за смаком
    М'ясо на кісточці промити, залити холодною водою. Як тільки вода закипить і з'явиться піна, вилити її. Вимити каструлю, покласти м'ясо і знову залити холодною водою. Після закипання, накрити каструлю кришкою, зменшити вогонь до мінімуму (вода буде булька, але не кипіти) і варити м'ясо 2 години. Перловку кілька разів промити в холодній воді. Промиту крупу залити окропом і залишити распариваться на 30-45 хвилин, змінюючи окріп у міру його охолодження.
    З солоних огірків зрізати шкірку, залити її 1-1 .5 склянками кип ’ ятку і прокип'ятити на слабкому вогні 10-15 хвилин. Потім відкинути выварившуюся шкірку. Приготувати засмажку: у сковороді розігріти олію, злегка обсмажити дрібно нарізану цибулю, додати моркву і обсмажити 1-2 хвилини всі разом. Картоплю очистити, нарізати кубиками
    Варене м'ясо виловити з бульйону. Відокремити м'ясо від кісточки, дрібно нарізати і покласти назад в бульйон. Додати розпарену перловку, варити на середньому вогні близько 15 хвилин. Додати картоплю - варити до готовності картоплі.
    Огірки розрізати вздовж на 4 частини, а потім поперек на дрібні часточки. Час додавати огірки і відвар з шкірки солоних огірків. Приправити перцем, лавровим листом. Варити суп близько 5 хвилин і спробувати на смак - перевірити на сіль. Розсольник не солити, а виправити на сіль огірковим розсіл. Це вже робити за смаком. Варити близько 5 хвилин.
    Готовий розсольник розлити по тарілках, в кожну покласти по ложці сметани і подавати на стіл.