Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    червона сочевиця - пачка 450 гр;
    цибуля - 1шт;
    часник - 2 зубчики;
    морква - 2 шт;
    бекон - пачка 200 гр;
    корінь імбиру - шматочок з великий палець;
    каррі - щіпка;
    насіння коріандру - 1 ч.л.;
    оливкова олія - 2 ст.л.;
    кінза - пучок;
    сметана - 200 гр;
    сіль, перець.
    Чистимо і дрібно нарізати цибулю і часник. У каструлі розігріваємо маслинове масло й кидаємо туди цибулю з часником, пасеруємо пару хвилин.
    Тим часом нарізаємо очищену моркву півкільцями і кидаємо до цибулі з часником.
    Тушкуємо всі разом ще 2-3 хвилини. За цей час в ступці подрібнюємо насіння коріандру. Кидаємо їх і каррі до овочів.
    Туди ж трьом на дрібній тертці очищений імбир. Перемішаємо.
    Всипаємо в каструлю до овочів сочевицю і відразу заливаємо гарячою водою з чайника. Доводимо до кипіння.
    Поки дрібно нарізаємо кінзу. Особливо дрібно нарізаємо стеблинки і кидаємо їх в суп, а листочки залишаємо на потім.
    Після закипання, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою й варимо 15 хвилин.
    Ложкою з дірками відкладаємо в тарілку деяку кількість сочевиці і моркви.
    Решті суп пробиваємо блендерів в однорідне пюре.Возвращаем його на плиту, додаємо сметану, відкладену раніше сочевицю і морква, розмішуємо і залишаємо нудитися на маленькому вогні.
    Я пачку бекону ріжу ножицями на три частини, так з ним легше розправлятися.
    На сухій сковороді підсмажуємо бекон партіями. І кидаємо його в суп.
    Коли весь бекон опиниться в супі, кидаємо туди ж порізані листя кінзи, перемішуємо і вимикаємо.
    По тарілках!
    Приємного апетиту!
    NB! - Якщо хочете більше дієтичний варіант, виключіть сметану і бекон. Бекон можна зовсім виключити, а можна посмажити, але не кидати в каструлю, а розкладати безпосередньо при подачі з тим тарілках, володарі яких за фігурою не стежать.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна