Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Коли я був маленьким, такий суп мені робила бабуся. Насичений аромат грибів, перловка, неодмінна сметанка - ясна річ, це був мій улюблений суп, і тут я ні краплі не лукавлю. Це практично класичний рецепт, яким можна і потрібно насолоджуватися взимку, коли гострих смакових відчуттів не так вже й багато.
    Хтось вважає, що грибний суп повинен обов'язково варитися з висушених грибів. Я з цим не згоден - але суп з сушених грибів з перловкой і правда незрівнянний.
    Суп з сушених грибів з перловкой
    4 порції
    1,5 л. води
    50 г сушених грибів
    1/2 ст. перловки
    2-3 картоплини
    1 лавровий лист
    кілька горошин запашного перцю
    1 цибулина
    1 морква
    1 черешок селери
    вершкове масло
    сіль
    перець
    сметана
    кілька гілочок кропу
    Залийте сушені гриби водою і залиште години на три, поки вони не наситяться вологою і не стануть м'якими. Крім того, замочіть перловку - в ідеалі на ніч, але ці три години теж краще, ніж нічого. Воду злийте і процідіть, гриби промити під холодною проточною водою, очищаючи їх від піску й іншого лісового сміття.
    Влийте “грибну” воду в каструлю, додайте туди ж промиту перловку, гриби, крупно нарізану картоплю, запашний перець і лавровий лист. Готуйте на невеликому вогні під кришкою до готовності перловки і картоплі.
    Тим часом наріжте цибулю, моркву та селеру чєрєшкового селери (мабуть, це єдина вільність, допущена мною по відношенню до класики) дрібними кубиками і обсмажте на мінімальному вогні на вершковому маслі до прозорості.
    Спробуйте суп, приправте сіллю і перцем по своєму смаку. Додайте в суп овочеву заправку і проваріть його ще хвилин п'ять, після чого зніміть з вогню. Подавайте суп з сушених грибів, заправивши його сметаною і посипати подрібненою зеленню кропу.
    Автор: Олексій Онєгін