Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Коли я був маленьким, такий суп мені робила бабуся. Насичений аромат грибів, перловка, неодмінна сметанка - ясна річ, це був мій улюблений суп, і тут я ні краплі не лукавлю. Це практично класичний рецепт, яким можна і потрібно насолоджуватися взимку, коли гострих смакових відчуттів не так вже й багато.
Хтось вважає, що грибний суп повинен обов'язково варитися з висушених грибів. Я з цим не згоден - але суп з сушених грибів з перловкой і правда незрівнянний.
Суп з сушених грибів з перловкой
4 порції
1,5 л. води
50 г сушених грибів
1/2 ст. перловки
2-3 картоплини
1 лавровий лист
кілька горошин запашного перцю
1 цибулина
1 морква
1 черешок селери
вершкове масло
сіль
перець
сметана
кілька гілочок кропу
Залийте сушені гриби водою і залиште години на три, поки вони не наситяться вологою і не стануть м'якими. Крім того, замочіть перловку - в ідеалі на ніч, але ці три години теж краще, ніж нічого. Воду злийте і процідіть, гриби промити під холодною проточною водою, очищаючи їх від піску й іншого лісового сміття.
Влийте “грибну” воду в каструлю, додайте туди ж промиту перловку, гриби, крупно нарізану картоплю, запашний перець і лавровий лист. Готуйте на невеликому вогні під кришкою до готовності перловки і картоплі.
Тим часом наріжте цибулю, моркву та селеру чєрєшкового селери (мабуть, це єдина вільність, допущена мною по відношенню до класики) дрібними кубиками і обсмажте на мінімальному вогні на вершковому маслі до прозорості.
Спробуйте суп, приправте сіллю і перцем по своєму смаку. Додайте в суп овочеву заправку і проваріть його ще хвилин п'ять, після чого зніміть з вогню. Подавайте суп з сушених грибів, заправивши його сметаною і посипати подрібненою зеленню кропу.
Автор: Олексій Онєгін