Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Напевно, томатний суп все-таки осіннє блюдо - але мерзлими зимовими вечорами його зігріваючі властивості теж були б як не можна до речі. Як бути? На щастя, консервовані томати у власному соку продаються круглий рік, і коштують прийнятно, так що ніщо не завадить вам порадувати своє сімейство ароматним і густим томатним супчиком. Вибирайте самі кращі помідори, які зможете знайти - і тоді томатний суп вийде не гірше, ніж восени, коли прилавки ломляться від яскраво-червоних стиглих і пузатих красенів.
4 порції
3-4 зубчики часнику
1 цибулина
кілька гілочок базиліка
2 банки (850 р.) консервованих томатів у власному соку
2-3 скибочки сухого хліба
сіль
перець
оливкова олія
В каструлі з товстим дном нагрійте пару ложок оливкової олії і на мінімальному вогні обсмажте дрібно нарізані цибулю і пагони базиліка. Коли закінчите - додати подрібнений часник, а ще через хвилину влийте в каструлю томати у власному соку (якщо вони очищені - в іншому випадку спершу позбавтеся від шкірки).
Без фанатизму приправте чорним перцем, розмішайте і варіть без кришки, періодично помішуючи, протягом 30-40 хвилин.
За кілька хвилин до закінчення варіння додати подрібнену зелень базиліка, сухий хліб і злегка посоліть. Зніміть каструлю з вогню і “пробийте” вміст блендером - томатний суп повинен бути густим, проте по консистенції він все-таки повинен бути супом, а не кашею або овочевим рагу.
Подавайте, вже в тарілці поперчивши і злегка сбризнув оливковою олією.