Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
Для овочевого бульйону:
* 1 цибулина
* 1 морквина
* 50 г кореня селери
* 1 лавровий лист
* 5 горошин чорного перцю
Для супу:
* 500 г помідорів
* 1 цибулина
* 1 зелений солодкий перець
* 0,5 ст. л. порошку чилі
* 200 г черствого білого хліба без кірки
* 4 ст. л. оливкової олії
Для часникового хліба:
* 4 шматка багета
* 4 ст. л. оливкової олії
* 4 ч. л. подрібненого часнику
* 25 г тертого сиру чеддер
Приготування:
1. Зварити бульйон. Всі овочі очистити, нарізати шматками довільної форми і обсмажити на сухій сковороді до м'якості. Закип'ятити в каструлі 1 л води, додати овочі, лавровий лист, перець горошком і трохи солі. Варити 10-12 хвилин. Зняти з вогню, процідити через сито.
2. Цибулю та часник обчистити, дрібно нашаткувати. Солодкий перець вимити, видалити серцевину, м'якоть нарізати кубиками. У сотейнику з високими бортами розігріти оливкову олію, покласти цибулю, часник і перець. Обсмажувати 3 хв. Додати чилі, розмішати і залишити на повільному вогні на 5 хв.
3. Помідори вимити, зробити на кожному хрестоподібний надріз, обдати спочатку окропом, потім холодною водою, зняти шкірку. Нарізати плоди великими кубиками.
4. Додати помідори до цибулі і часнику. Готувати на повільному вогні, періодично помішуючи, 15 хв.
5. Нарізати хліб невеликими кубиками, додати в каструлю з овочами. Влити гарячий бульйон і варити без кришки 15 хв. Накрити кришкою і залишити на повільному вогні до подачі на стіл.
6. Приготувати часниковий хліб. Шматки багета викласти на деко, збризнути маслом, присипати тертим сиром і часником. Поставити в розігріту до 180 С духовку на 3 хв.
Подавати суп дуже гарячим з часниковим хлібом.
Вдалих кулінарних відкриттів!
Поліна Соболєва