Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Кожна жінка по дорозі додому мріє про те, що в холодильнику вже стоїть каструля наваристого борщу з м'ясом, погашено курочка, нашинкован салатик...
    Але найчастіше ці мрії не збуваються. Будинку жінка бачить порожній холодильник і питальні погляди домашніх. Вони хочуть їсти! От саме для такого випадку знадобиться рецепт сирного супу: простого, смачного, недорогого. Зварити такий суп можна за 30 хвилин.
    А якщо сирний суп вам сподобається, і ви вирішите порадувати їм гостей, то вам ніяк не обійтися без моїх рецептів. Готуємо сирний суп, йдемо від простого до складного.
    Рецепт 1
    найпростіший і недорогий. Вам буде потрібно на 1 літр води: 3 середніх картопля, морква, цибуля, 1 плавлений сир, зелень. У киплячу воду забрасываете картоплю, нарізану кубиками.
    Коли картопля наполовину звариться, запускаємо у воду натертий на тертці сир. Після закидаємо моркву та цибулю, попередньо обсмаживши їх. Даємо супу покипіти ще хвилин 20. Заправляємо готовий суп зеленню.
    Якщо заглянути в історію, ми побачимо, що плавлений сир прийшов до нас зі Швейцарії. Там було вироблено так багато сиру, що виробники не знали, куди його діти.
    Почалася Перша світова війна, попит на сир був низьким, тому виробники вирішили розплавити його. Згодом процес виробництва плавленого сиру вдосконалився, і він став улюбленими ласощами багатьох людей.
    Рецепт 2
    основи Для супу вам будуть потрібні ті ж інгредієнти, що і в першому рецепті. Крім цього, в суп додаються шампіньйони і локшина. Нарізані гриби, обсмажуємо їх і додаємо в суп разом з картоплею. В кінці варіння засипаємо в суп локшину, 50 грамів на літр води. Даємо супу покипіти ще 5-7 хвилин. В приготований суп додаємо зелень.
    Плавлений сир дуже корисний. Він добре засвоюється організмом. У ньому міститься велика кількість необхідних організму амінокислот, білків і жирів, кальцію, фосфору.
    На відміну від твердих сортів сиру, плавлений сир містить менше холестерину. Це дуже поживний продукт, що містить вітаміни А, D, Е. Ці сири мають великий термін зберігання (6 місяців), у них немає специфічного запаху і присмаку, на відміну від твердих сирів.
    Рецепт 3
    Основа для супу не змінюється. Вам також буде потрібно: 150-200 г курячого філе, грінки з пшеничного хліба, базилік і орегано. Філе курки дрібно нарізати, обсмажити в олії. Додати в суп разом з сиром і овочами. Коли суп буде готовий, заправляєте його спеціями і грінками.
    Плавлений сир має як переваги, так і недоліки. Лікарі не радять вживати плавлений сир у великих кількостях. Він не рекомендується людям з серцево-судинних захворювань.
    Рецепт 4
    Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо в цибуля, часник і біле вино. Цибуля і часник тушкуємо в провині, поки воно не википить повністю. Окремо обсмажуємо печериці. Потім всі разом змішуємо з курячим бульйоном, додати тертий плавлений сирок, заправляємо чебрецем.
    Виробники плавлених сирів часто недобросовісно відносяться до виробництва сиру. Додають у нього різні хімічні добавки. Плавлений сир може проводитися з неякісної сировини. Для більшої економії при виробництві сиру використовується не вершкове, а пальмова олія.
    Звичайно, знайти в наш час якісний натуральний продукт дуже складно. Але це не означає, що ми повинні відмовлятися від вживання плавленого сиру.
    Ми можемо бути уважнішими при купівлі сиру, дивитися термін придатності і уважно вивчати складу.
    Автор статті: Ліна Рік