Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти на 4 порції:
    2 цибулини, дрібно порізані
    3 палички селери, дрібно порізані
    3 зубчики часнику, дрібно порізані
    3 гілочки тімьяна, подрібнені
    оливкова олія
    вершкове масло
    250 мл білого вина
    750 г гарбуза, очищеною від шкірки і насіння та порізаної на маленькі шматочки
    400 г солодкої картоплі (ямсу), очищеного і порізати на кубики
    1.75 л курячого або овочевого бульйону
    50 г сиру Чеддер
    Інструкції:
    1. У великій каструлі обсмажити цибулю, селеру, дві третини часнику і більшу частину чебрецю в 1 ст. л. рослинного і шматочок вершкового масла до м'якості. Додати вино і кип'ятити пару хвилин. Приправити, додати гарбуз, картопля і бульйон. Варити 30 хвилин, поки картопля і гарбуз не будуть м'якими.
    2. Картофелемялкой розім'яти трохи картоплі в пюре, щоб загустити бульйон, але залишити велику частину порізаної.
    3. Порізати сиром, часником і чебрецем змащений маслом тост і запікати під грилем, поки сир не розплавиться. Тост смачно мочати прямо в суп.

  • Інгредієнти:
    * 1 кг гарбуза
    * 2 великі картоплини
    * 0,25 склянки рису арборіо
    * 50 г тертого сиру емменталь
    * 2 ст. л. нарізаного кропу
    * 50 г вершкового масла
    * 1 л молока
    * 1 ч. л. цукру
    * сіль за смаком
    Час приготування: 40 хв.
    Порцій: 6
    Приготування:
    1. Гарбуз і картоплю очистити і нарізати. Покласти в каструлю з 1,5 л киплячої підсоленої води, варити 20 хв.
    2. Закип'ятити 0,75 склянки води, всипати рис, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити, поки рис не вбере воду. Трохи остудити. Змішати рис з сиром і кропом. Посолити.
    3. Сформувати з суміші невеликі галушки і відварювати в киплячій воді, поки не спливуть. Викласти шумівкою на блюдо. Гарбуз з картоплею подрібнити в пюре разом з відваром, довести до кипіння.
    Додати масло, цукор і гаряче молоко. Перемішати, покласти галушки і прогріти, 3-4 хв.
    Поліна Соболєва

  • Інгредієнти:
    * Яловичина (грудинка) - 300 г
    * Свинина (м'ясо з кісточкою) - 400 г
    * Буряк (варена, велика) - 2 шт
    * Картопля - 5 шт
    * Морква - 1 шт
    * Цибуля ріпчаста - 1 шт
    * Сало (смалець) - 2 ст. л.
    * Томатна паста - 1 ст. л.
    * Борошно (додати, якщо картопля з низьким вмістом крохмалю) - 1 ст. л.
    * Квас (буряковий) - 150 мл
    * Вода - 3,5 л
    * Сосиска - 3-4 шт
    * Сіль за смаком)
    * чорний Перець (мелений; за смаком)
    * Лавровий лист - 1-2 шт
    * Сметана (за смаком)
    * Зелень (за смаком)
    Рецепт
    Зі свинини і яловичини зварити бульйон.
    вийняти М'ясо, відокремити від кісток, нарізати.
    В киплячий бульйон, додати сіль і нарізану картоплю, варити 10 хвилин.
    Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати кубиками. Обсмажити на смальці (1 ст.л.), додати томатну пасту, якщо потрібно, борошно.
    Додати в бульйон, варити 5-7 хвилин.
    Буряк натерти на середній або крупній тертці. На окремій сковороді розтопити що залишився смалець, покласти буряк, додати цукор і буряковий квас, тушкувати 5 хвилин
    Додати буряк в борщ.
    Дати покипіти на повільному вогні пару хвилин, додати нарізане м'ясо, сосиски, лавровий лист і чорний перець. Варити 5 хвилин, потім зняти з вогню, кришкою не накривати.
    Подати із сметаною і зеленню.
    Приємного апетиту!
    Рецепт бурякового квасу, аналогічний тому, по якому я готую, є на сайті http://www.povarenok.ru/recipes/show/16499/
    Автор: Олена М

  • Що еліта їсть у свята? Гастрономічні пристрасті відомих політиків зібрала в одній книзі депутат Державної Думи Маргарита Баржанова
    Зрозуміло, що політики не тільки на засіданнях засідають і закони узаконюють, але ще і їдять кожен день, як інший електорат. Що-то вони є люблять, а що-то не дуже. Начебто проста думка, але документально її оформити прийшло в голову саме жінці. Яка сама, між іншим, вміє добре готувати. А читачі можуть спробувати поїсти, як політики.
    Євген Примаков - Овочевий суп
    Для нього вам знадобляться:
    2 картоплини,
    100 г цвітної капусти,
    1 морква,
    1 цибулина,
    1 банка консервованої кукурудзи або квасолі,
    підлога-літри води.
    Цибулю порізати, моркву натерти на терці і підсмажити на олії. Воду з банки з кукурудзою злити в киплячу воду. Туди ж додати нарізану картоплю, капусту, овочі. Варити 10 - 12 хвилин, посолити. Заправити будь-який зеленню.
    Борис Нємцов, колишній співголова СПС. Взагалі любить солодке, але готовий з'їсти і смачний салат.
    Салат з руколи з білими грибами
    На одну порцію необхідно:
    100 г салату рукола,
    40 г білих грибів,
    40 г креветок.
    Креветки відварити, гриби відварити і нарізати тонкими пластинами, все перемішати. Заправити олією, сіллю і перцем за смаком.
    Йосип Кобзон
    Любить їсти на сніданок український борщ або яєчню на салі.
    Український борщ
    На родину з п'яти осіб необхідно:
    800 г яловичої грудинки,
    3 літри води,
    600 г білокачанної капусти,
    2 великі буряка,
    5 картоплин,
    1 велика морква,
    2 головки цибулі,
    1 головку часнику,
    3 столові ложки томатної пасти,
    лимонна кислота на кінчику ножа.
    Відварити м'ясо до готовності. Моркву натерти, дрібно порізати цибулю і обсмажити їх на оливковій олії. Потім додати лимонну кислоту, терту буряк. Пасерувати. В кінці додати томатну пасту, один склянку бульйону і п'ять хвилин згасити.
    В кипячий бульйон покласти нарізану картоплю, через 10 хвилин капусту, через 3 хвилини інші овочі. Кип'ятити 2 хвилини, додати лавровий лист, товчений часник, сіль і перець за смаком. Потримати на вимкненій плиті під кришкою.
    Олександр Жуков, перший віце-спікер
    Молочне порося з хріном, фарширований гречкою
    1 молочне порося,
    1 склянку гречаної крупи,
    2 цибулини,
    готовий баночний хрін.
    Гречану крупу промити, висушити на розігрітій сковорідці. Додати 2 склянки води, закрити кришкою і варити 15 - 18 хвилин. Обсмажити дрібно нарізану цибулю і додати в готову кашу.
    Порося обмити, натерти сіллю та перцем (особливо - всередині), нафарширувати кашею, зашити зубочистками. В духовці при 220 градусах піч півтори години. Подати з хріном.
    Костянтин Косачов
    "Загадкова джамбалайя"
    Головне в цій страві - співвідношення рису і води. Воно має бути один до двох. Ще знадобиться оливкова олія, копчена корейка, сосиски, цибуля, помідори.
    У киплячу воду додати бульйонний кубик. Підсмажити на маслі нарізану цибулю, після всі інгредієнти помістити в одну посуд і поставити в духовку на сорок хвилин. Увага! Помідори готуються цілими.
    Маргарита Баржанова, автор книги "Політична кухня"
    Салат "Харбіну"
    100 г китайської локшини,
    2 середні морквини,
    300 гр. проращенной сої (або квасолі),
    1 огірок,
    3 - 4 зубчики часнику,
    1 лимон,
    1 пучок кінзи,
    2 столові ложки соєвого соусу.
    Кинути локшину в киплячу воду на одну хвилину. Потім відкинути на друшляк, промити холодною водою. Паростки залити окропом на одну хвилину, потім воду злити. Моркву натерти, огірок тонко нарізати. Для заправки: дрібно посікти кінзу, додати товчений часник, соєвий соус, сік лимона, трохи оливкової олії. Все перемішати.

  • Ось і літо прийшло… В цьому році воно з перших же днів таке спекотне, що в голові самі собою виникають і крутяться пушкінські рядки: «Ах, літо червоне, любив би я тебе, коли б не пил, та спеку, так комарі, так мухи».
    Однак крім їжі духовної, як ні крути, необхідно підкріплюватися і фізично. І холодний супчик для цього доведеться дуже до речі.
    Про окрошках на сторінках журналу написано вже стільки, що просто незручно продовжувати. Гаспаччо і ботвинья теж фігурували. Тому хочу запропонувати рецепти, які ще не публікувалися.
    Холодник овочевий
    Зваримо очищений буряк (1 шт.) і порубаємо соломкою або натремо. Зваримо Вкрутую 2 яйця. Кілька свіжих огірків поріжемо брусочками. Нашаткуємо кілька гілочок кропу і кілька пір'я зеленої цибулі (бажано - з цибулинки) й розітремо із сіллю, додамо до зелені чайну ложку гірчиці.
    Перемішавши всі продукти, заллємо сумішшю кефіру або кислого молока (приблизно 1 л) з 1 - 2 ст. ложками бурякового відвару і такою ж кількістю огіркового розсолу. Витримаємо в холодильнику до необхідної температури, а при подачі в порційних тарілках прикрашаємо холодник часточками яєць.
    Холодник ягідний
    Беремо 250 - 300 г ягід (полуниці, малини, смородини), розтираємо (або протираємо через сито) зі 100 г цукру. В 1 л кислого молока (або рідкого кефіру) додаємо 1 склянка сметани, гарненько розмішуємо і заливаємо ягоди. Подаємо з пшеничними грінками.
    Тюря
    З півбуханця чорного хліба зрізуємо кірки, нарізати скибочками, підсушує в духовці і натираємо часником (скільки візьмуть, в середньому 1,5 - 2 зубчики), нарізаємо на кубики і викладаємо в миску. Подрібнюємо і додаємо 0,5 цибулини, а зелену цибулю, пряні трави і сіль - за смаком.
    загалом - це все. Залишилося залити квасом і відразу подавати. Кажуть, що квас можна замінити картопляним відваром, але я не пробувала і як не хочеться.
    Холодний норвезький борщ з оселедцем
    Відварну буряк ріжемо тоненькою соломкою, пару варених картоплин - кубиками, 125 г солоного оселедця - теж. Дрібно шаткуємо кілька пір'я зеленої цибулі і 2 - 3 гілочки кропу. Для заливки до склянці додаємо склянку кефіру нежирного м'ясного або курячого бульйону, злегка збиваємо суміш віночком. Солимо за смаком.
    Сальморехо
    Попереднього замочений білий хліб (100 г, я віддаю перевагу багет) з'єднуємо з 1 кг помідорів, очищених від шкірки і 2 зубчиками часнику, подрібнюємо в міксері. За бажанням можна додати за смаком яблучний оцет, цукор і перець. А якщо немає часу або можливості возитися з помідорами, то їх можна замінити літром густого томатного соку. Суміш наполягаємо в холодильнику, - чим довше, тим краще. При подачі додаємо брусочки м'ясного балику (30 г або більше, якщо захочеться), 30 г оливкової олії, часточки двох яєць.
    Томатний суп з бринзою
    Розтираємо з сіллю 2 зубчики часнику, додаємо півсклянки тертої бринзи і 2 ст. ложки рослинної олії. М'якоть помідорів (1,5 склянки) заливаємо склянкою води і збиваємо до однорідної консистенції. Змішуємо продукти, додаємо за смаком сіль, цукор, мелений перець. При подачі посипаємо дрібно порубаної петрушкою.
    Суп на айране
    1. Дрібно ріжемо 8 редисок, трьом 4 дрібних свіжих огірочка без шкірки і зубчік часнику, рубаємо зелень (по невеликому пучок зеленої цибулі, кропу, кілька гілочок м'яти). Заливаємо холодним айраном, додаємо 2 ст. ложки оливкової олії і перемішуємо.
    2. Мій улюблений рецепт. Він простий до неможливості: 0,5 л айрану (або мацоні) кидаємо жменю-іншу відвареного рису і стільки ж - рубаною кінзи. От і все. Виходить швидко і смачно.
    Автор: Валентіра Пономарьова

  • Інгредієнти:
    курка - 300 г (обов'язково з кістками)
    вода - 0,8-1 л
    вершковий сир - 100 г плавленого
    печериці - 100 г
    картопля - 100 г
    мускатний горіх - 1/3 ч.л. меленого
    сіль, мелений перець
    Курку залити холодною водою і варити до стану - м'ясо саме відходить від кісток.
    Бульйон процідити. М'ясо зняти з кісток і дрібно-дрібно посікти.
    Покласти в бульйон сир, довести до кипіння і повного його розчинення.
    Гриби і картоплю натерти на середній тертці. Додати в бульйон і варити на тихому вогні 5-7 хв.
    Додати куряче м'ясо, сіль і мускатний горіх. Варити ще 5 хв. (до готовності овочів).
    При подачі в тарілку щедро посипати вашим улюбленим свіжомеленим перцем.
    Примітка:
    Замість курки можна використовувати готовий обсмажений яловичий або свинячий фарш з цибулею.
    Дуже простий і досить швидкий рецепт, особливо, якщо вже зварена курка. А як смачно!
    Зазвичай я використовую одне філе і курячі шматки кісток, що залишаються після оброблення тушки (в основному, це хребтова частина, сама навариста).
    При такому співвідношенні продуктів суп виходить середньої густоти, ви можете регулювати цей момент самі, звичайно.
    найкраще супровід - солоні огірки.
    Перець я вибираю за настроєм - білий, червоний, рожевий...
    Автор: Airin

  • Інгредієнти:
    2 літри м'ясного бульйону,
    300 гр. свежемороженых опеньок,
    1 цибулина,
    1 морква,
    2-3 картоплини,
    соняшникова олія,
    сіль,
    зелень кропу.
    Приготування:
    обсмажте На олії дрібно порізаний лук.Добавьте дрібно нарізані грибы.Потертую на терці моркву і 1/2 склянки бульйону.
    Тушкуйте 25 хвилин. Перекладіть в каструлю з бульйоном. Додайте нарізану кубиками картоплю.
    Варіть ще 15-20 хвилин. Посоліть. Перед подачею посипте дрібно посіченої зеленню кропу.
    Приємного апетиту!

  • Грибний суп з перловкой.
    Не раджу замінювати сушені гриби печерицями. Не буде того аромату, кольору і смаку. Можливо він буде зовсім не погано, але це буде зовсім інший суп.
    На трилітрову каструлю нам знадобиться:
    - 4 середні картоплини
    - 40 г сушених грибів
    - 4-5 ст. л. перловки
    - 1 середня морква
    - 1 середня цибулина
    - 50 гр. вершкового масла
    - сіль - за смаком
    Для подачі:
    - сметана
    Перловку моєму, заливаємо холодною водою і залишаємо набухати на 2 години. Потім відварюємо.
    Сушені гриби промити і замочуємо в холодній воді на 3-4 години, потім ще раз промиваємо.
    Воду, в якій набухало гриби, проціджуємо, доливаємо звичайної води до обсягу каструлі, в якій будемо варити суп. Гриби варимо в цій воді годину-півтора без солі, потім виймаємо їх з відвару, ще раз промиваємо й ріжемо смужками.
    Картопля чистимо, моєму, ріжемо кубиками.
    Грибний бульйон проціджуємо, ставимо на вогонь. Щойно закипить, опускаємо в нього підготовлений картоплю і перловку. Варимо ~15 хвилин або до готовності картоплі.
    Морква чистимо, моєму і трьом на крупній тертці. Цибулю чистимо, моєму, ріжемо кубиками.
    На вершковому маслі пасеруємо цибулю, моркву і гриби.
    За 5 хвилин до готовності картоплі опускаємо в суп овочі з грибами.
    Солимо за смаком. Можна також додати чорний мелений перець і лавровий лист, але я обходжуся без них. Мені здається, аромату грибів більш ніж достатньо.
    через П'ять хвилин вимикаємо суп і даємо йому хвилин 20-30 настоятися.
    Подаємо зі сметаною.
    Дуже ароматний і ситний суп. Спробуйте - вам сподобається.

  • Солянка збірна м ’ ясна
    В кипячий бульйон покласти пасеровану цибулю, припущені огірки, томат, через 7-10 хв - каперси, спеції, сіль і довести до кипіння. Покласти скибочки м'ясопродуктів і прокипятити. При подачі в тарілку покласти маслини, шматочок лимона, сметану і зелень.
    1,5 л бульйону, 4 цибулини, 40 г вершкового масла, 2 солених огірки, 4 ст.л.томата, 40 г каперсів, 150 г яловичини, 80 г шинки, 2 сосиски та сардельки, 150 г яловичих нирок, 80 г маслин, 4 скибочки лимона, 100 г сметани, спеції, зелень.
    Сирники із сиру
    Сир розтерти, додати борошно, яйце, цукор, сіль. Сформувати ковбаски діаметром 5-6 см, нарізати в поперек на шматки завтовшки з палець. Обваляти в борошні і обсмажити на маслі. Окремо подати сметану або варення.
    500 г сиру, 1/2 ст.муки, 1 яйце, 2 ст.л.сахара, 30 г топленого масла, сіль.
    Кулеб'яка грибна
    Цибулю і моркву нарізати кружечками і обсмажити в 2 ст.л.масла 4-6 хв. Додати гриби, сіль, перець і смажити ще 5-7 хв. Додати рис і масло, що залишилося. Тісто розкачати в пласт і залишити на 20 хв. Потім смужкою на всю довжину викласти начинку, краю підняти і защипати. Викласти кулеб ’ яку на змащене маслом деко швом вниз. Залишити на 20 хв. Змастити збитим яйцем, проколоти в декількох місцях виделкою і запікати в духовці 35-40 хв при t 220.
    500 г дріжджового тіста, 1 цибулина, 1 морква, 3 ст.л.сливочного масла, 300 г грибів, 3 ст.отварного рису, 1 яйце, перець, сіль.

  • *6 картоплин (800 м),
    *1 морква (100 г),
    *1 цибулина (140 г),
    *3 помідори (250 г),
    *300 г брокколі,
    *4 ст. ложки рослинної олії,
    *1 ст. ложка вершкового масла,
    *3,0 літра води,
    *лавровий лист, перець чорний мелений, сіль, зелень нарізана кропу (2 ст. ложки).
    Картоплю нарізати кубиками. Моркву і помідори натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати. Брокколі промити і розділити на суцвіття. На рослинній + вершковому маслі обсмажити цибулю і моркву до золотистого кольору, додати брокколі і натерті помідори і смажити всі разом, поки не википить вся рідина.
    У киплячу воду покласти нарізану картоплю і, після закипання, варити 15 хвилин. Потім викласти обсмажені овочі, додати сіль, перець, лавровий лист, варити 10 хвилин, а потім додати нарізану зелень кропу і варити ще 5 хвилин.
    Можна подавати зі сметаною або майонезом.