Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Необхідні продукти:
свинина без жиру - 300 г,
гриби - 200 г,
баклажани - 1 шт. (невеликий),
перець жовтий - 2 стручки,
зелений - 1 стручок,
картопля - 3 бульби,
морква - 1 шт.,
корінь петрушки - 1 шт.,
цибуля ріпчаста - 1 головка,
помідори - 2 шт.,
олія рослинна - 3 ст. ложки,
перець чорний - 6 горошин,
базилік і любисток рубані - по 1 ч. ложці,
зелень петрушки , кропу, морквяна бадилля рубані - по 2 ч. ложки,
аджика - 4 ч. ложки,
цукор - 4 ч. ложки, сіль,
сметана - 4 ч. ложки.
Спосіб приготування:
Свинину наріжте смужками, залийте водою (1,5 л), доведіть до кипіння, зніміть піну і варити при слабкому кипінні 15 хвилин.
Гриби обшпарте, великі наріжте скибочками, дрібні залиште цілими. Картоплю наріжте скибочками. Баклажан наріжте скибочками, не очищаючи від шкірки.
Моркву, корінь петрушки, цибулю очистіть, наріжте соломкою, спасеруйте в 1 столовій ложці масла. Стручки перцю очистіть, наріжте соломкою, спасеруйте в 1 столовій ложці масла.
Помідори обшпарте, зніміть шкірку, розріжте навпіл, видалити насіння. Наріжте скибочками, спасеруйте в 1 столовій ложці масла. В кипячий бульйон покласти гриби, варіть 15 хвилин при слабкому кипінні.
Додати картоплю, через 10 хвилин - баклажани, пасеровані овочі, чорний перець, аджику, цукор, сіль і варіть ще 5 хвилин. Покладіть зелень, доведіть до кипіння, зніміть з вогню. При подачі покладіть сметану. -
житній і ячмінного, взятих в рівних частинах. Іноді використовують або тільки гречану муку, або поєднання картопляного пюре з борошном, або манну крупу.
Галушки можуть бути простими і заварними. Для заварних галушок борошно заварюють. Цей прийом вимагає кілька інших пропорцій борошна та інших компонентів і вносить додаткову різноманітність в смакову гаму галушок.
Порядок приготування простих галушок. Масло (або топлене сало), а іноді і молоко або вершки розтирають з яєчними жовтками добіла, в цю масу поступово, весь час продовжуючи розтирати, додають маленькими порціями борошно і воду. Потім тісто солять, присмачують прянощами, вводять в нього збиті яєчні білки, все ще раз розтирають і з отриманого тесту з консистенцією кашки-розмазні відокремлюють невеликі шматочки, зазвичай в половину чайної ложки, змоченої у воді, опускають їх в киплячу підсолену воду (2 ч. ложки солі на 1 л води) і відварюють на повільному вогні під кришкою близько 5 хв. Готові галушки спливають на поверхню.
залежно від загального складу, характеру борошна і внесених прянощів, солі або цукру галушки можуть бути використані як наповнювачі в різні супи, гарнір до м ’ ясних страв, а також як самостійні другі страви.
білоруської кухні їх найчастіше використовують як самостійне блюдо і подають облитими топленим салом зі шкварками та смаженою на салі цибулею.
Галушки, призначені для їжі з бульйоном (супом), краще всього відварювати безпосередньо у відповідному бульйоні: м'ясному, грибному або овочевому. У цьому випадку в тісто для галушок домішують цибулю, кріп, кмин або майоран в різних поєднаннях залежно від виду супу. Гречані галушки з кропом і кмином, наприклад, добре гармонує з журом на молоці, в який їх опускають після відварювання в окремому посуді.
Джерело:В.В. Похльобкін Національні кухні наших народів. 2004 -
Суп з солоною свинини
Горох замочити на добу в холодній воді. Залити водою горох, свинину, шпиг, мускатний горіх, цибулину з гвоздикою і варити 3 год на слабкому вогні. Цибулину видалити. Окремо подати гірчицю.
180 г гороху, 360 г солоної свинини, 30 г шпигу, 45 г цибулі, гвоздика, мускатний горіх, 1,5 л води.
Гороховий суп. Замість солоної свинини взяла варене-копчений окіст. І варила 1,5 год.
Котлети по-шведски
Фарш, молоко і жовток збити до утворення однорідної маси, додати тертий картопля, буряк, пасеровану цибулю, сіль. Сформувати котлети, запанірувати в сухарях і обсмажити до утворення золотистої скориночки. Гарнір - відварена картопля і мариновані огірки.
300 г м'ясного фаршу, 4 ст.л.молока, 1 жовток, 1 картоплина, 4 ст.л.маринованной буряка, 1 цибулина, 50 г смальцю, 2 ст.л.сухарей.
Фарш вийшов ну дуже цікавий! А такими котлетками раджу здивувати своїх близьких.
Яблучний пиріг з ванільним соусом
Розтерти борошно, масло і цукор до освіти крихт. Половину викласти в змащену маслом форму і запекти в духовці 10-15 хв. Змішати яблука, цукор і корицю, викласти на тісто, насипати що залишилася крихту й випікати в духовці до готовності. Подати з ванільним соусом або з трохи підталим морозивом.
2-3 ст.муки, 200 г маргарину або вершкового масла, 1 ст.сахара. Для начинки: яблука, цукор, кориця. -
Інгредієнти:
400 г курячого м'яса
2 цибулини
1 велика морква
1-2 ст. ложки вершкового масла
сіль
зелень
300 г локшини
для локшини:
борошно пшеничне 100 г
яйце 1 шт.
вода 20 г
сіль за смаком
Приготування домашньої локшини.
Яйце збити з водою і сіллю, з'єднати з просіяним пшеничною мукою, насипаної гіркою з поглибленням посередині. Замісити круте тісто і витримати його 20-30 хвилин, потім розкачати в пласт товщиною 1-1,5 мм, нарізати широкими смугами, які у свою чергу тоненько нашинкувати і підсушити.
М'ясо курки нарізати шматочками і зварити з неї бульйон, додати сіль. Моркву очистити і натерти на крупній тертці. Цибулю обчистити і дрібно нарізати. На сковороді з вершковим маслом обсмажити підготовлені моркву і цибулю.
В кипячий бульйон покласти локшину і варити до готовності. Перед кінцем варіння покласти зелень і засмажку з моркви і лука, цукрового піску.
Щоб суп був прозорим, локшину перед варінням необхідно просіяти і ошпарити окропом, відкинути на сито і дати стекти воді. Готовий суп подати з шматочком вареної курки, посипавши дрібно нарізаною зеленню. -
Взагалі у нас є традиційний сімейний рецепт приготування грибного супу. Але що-то захотілося поекспериментувати. І ось цей рецепт здався мені найбільш цікавим.
супі поєднується аромат грибів і ніжний смак інших продуктів.
Пекінська капуста, на відміну від білокачанної, вариться дуже швидко і стає дуже м'якою. Вермішель теж дуже м'яка.
Єдиним твердоватым компонентом є куряча грудка, а це дуже приємно - в ніжному супі зустрічати ароматні м'ясні кусочки.Цвет супу залежить від виду грибів - якщо варити білі гриби, то бульйон буде жовтувато-прозорим, якщо підосиновики-підберезники, то темним.
Цей суп всім дуже сподобався. Але у нього є один мінус - варити його потрібно на один раз, тому що з-за довгого выстаивания вермішель розбухає і перетворює суп в кисіль.
СКЛАД
0,5 курячої грудки,
1 цибулина,
1~1,5 год ложки солі,
~150г свіжих грибів,
1 невелика морква (~50г),
~150г пекінської капусти,
2 жменьки дрібної суповій вермішелі (~60г),
2~3 лаврових листа
В каструлю налити ~л води, посолити і покласти цибулину, розрізану на 4 частини і 1 половинку курячої грудки.(Можна відварити і цілу грудки, а потім половину м'яса використовувати для салату.)
Варити при слабкому кипінні 20 хвилин.
Відфільтрувати бульйон через друшляк.
Бульйон знову перелити в каструлю. Покласти в нього порізані гриби і крупно натерту моркву. Варити 10 хвилин.
За цей час куряче м'ясо нарізати на шматочки, а пекінську капусту нарізати тонкими смужками.
М'ясо і капусту покласти в бульйон і варити 5 хвилин.
Насипати супову вермішель, розмішати. Додати лавровий лист. Варити до готовності вермішелі - 3~7 хвилин. -
Інгредієнти:курка - 1 шт.капуста кольорова - 300 гр.лук ріпчаста - 100 гр.лимон - 1 шт.яйцо - 1 шт.томатная паста - 2 ст. ложкимасло вершкове - 1 ст. ложказеленьсоль
Курку наріжте порційними шматками (по 2-3 шматочки на порцію) і варити до готовності при слабкому нагріванні. Бульйон процідити. Капусту обшпарте, разом з зеленою цибулею обсмажте на олії, покласти в бульйон, доведіть до кипіння. В кінці приготування додайте сік лимона, влийте збитий яєчний жовток, посоліть, додайте упаренный до половини об'єму томат, проваріть 1-2 хвилини. Подавайте з гілочки зелені і шматки курки. -
Інгредієнти:
50 г локшини
200 г курячої грудки
500 мл курячого бульйону
100 г печериць
1 стебло лука-порею
1 цибулина
1 солодкий перець
5 ст. л. рослинного масла
мелений або маринований імбир
соєвий соус
сіль - за смаком
Приготування:
Зварити локшину до готовності в підсоленій воде.Шампиньоны очистити, промити і нарізати скибочками.
Грудку розпластати, загорнути в неї смужку солодкого перцю і лука-порею. Відварити в підсоленій воді до готовності, вийняти, нарізати невеликими скибочками.
Перець, цибулю та цибуля-порей нарізати соломкою, тушкувати разом з грибами в рослинній олії близько 5 хвилин. Потім влити курячий бульйон, додати локшину, соєвий соус, сіль, імбир за смаком. Покласти шматочки курячого філе, суп готовий.
Суп виходить гостреньким, якщо додати багато імбиру. Добре зігріває в зимову пору.
Поліна Соболєва -
Вам знадобиться:
вода - 2.5-2.7 л;
яловичина (з кісткою) - 500 г;
перловка - 2 ст.л. (30г);
солоні огірки - 3 шт. (200г);
картопля - 2 шт. (200г);
огірковий розсіл - 250-400 мл;
морква - 1 шт. (50г);
ріпчаста цибуля - 1 шт. (70г);
рослинна олія - 2 ст.л.;
лавровий лист - 1-2 шт.;
чорний перець - 3 шт.;
зелень петрушки (і/або селери) - за смаком
М'ясо на кісточці промити, залити холодною водою. Як тільки вода закипить і з'явиться піна, вилити її. Вимити каструлю, покласти м'ясо і знову залити холодною водою. Після закипання, накрити каструлю кришкою, зменшити вогонь до мінімуму (вода буде булька, але не кипіти) і варити м'ясо 2 години. Перловку кілька разів промити в холодній воді. Промиту крупу залити окропом і залишити распариваться на 30-45 хвилин, змінюючи окріп у міру його охолодження.
З солоних огірків зрізати шкірку, залити її 1-1 .5 склянками кип ’ ятку і прокип'ятити на слабкому вогні 10-15 хвилин. Потім відкинути выварившуюся шкірку. Приготувати засмажку: у сковороді розігріти олію, злегка обсмажити дрібно нарізану цибулю, додати моркву і обсмажити 1-2 хвилини всі разом. Картоплю очистити, нарізати кубиками
Варене м'ясо виловити з бульйону. Відокремити м'ясо від кісточки, дрібно нарізати і покласти назад в бульйон. Додати розпарену перловку, варити на середньому вогні близько 15 хвилин. Додати картоплю - варити до готовності картоплі.
Огірки розрізати вздовж на 4 частини, а потім поперек на дрібні часточки. Час додавати огірки і відвар з шкірки солоних огірків. Приправити перцем, лавровим листом. Варити суп близько 5 хвилин і спробувати на смак - перевірити на сіль. Розсольник не солити, а виправити на сіль огірковим розсіл. Це вже робити за смаком. Варити близько 5 хвилин.
Готовий розсольник розлити по тарілках, в кожну покласти по ложці сметани і подавати на стіл. -
Інгредієнти:2 плавлених сирка,
2 цибулини,
2 моркви,
1 ст.л. вершкового масла,
? скл. рису,
зелень
сіль
Цибулю нарізати кільцями, моркву натерти на дрібній терці, всі злегка обсмажити, потім покласти в киплячу воду. Через 5 хвилин додати нарізану шматочками сир і заздалегідь відварений рис. На слабкому вогні варити 3-5 хвилин, потім додати масло і зелень.
Грозова Євгенія -
Інгредієнти:
500 г м'яса (яловичина, свинина)
200 г квасолі
200 г квашеної або свіжої капусти
800 г картоплі
150 г моркви
150 г цибулі
3-4 ст. л. кетчупу або томатної пасти
лавровий лист
сіль
перець
Кількість інгредієнтів вказано на четырехлитровую каструлю.
Квасоля замочити в холодній воді на 3-4 години.
М'ясо нарізати невеликими шматочками.
Залити водою, посолити, поставити на вогонь, варити 1 годину.
Потім додати квасолю, варити майже до готовності (приблизно 30-40 хвилин).
Картоплю почистити, нарізати кубиками або брусками.
Після того, як квасоля буде майже готова, додати картоплю.
Потім додати капусту, варити 10 хвилин.
Цибулю дрібно покришити.
Моркву натерти на середній тертці.
Обсмажити цибулю на рослинній олії.
Додати моркву, трохи обсмажити.
Потім додати томатну пасту, згасити хвилин 5.
Обсмажені цибулю і моркву додати в бульйон.
Додати лавровий лист.Если необхідно, посолить.Варить до готовності картоплі.
Приємного апетиту!
Рецепт від Скрипкіної Анастасії