Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
Для овочевого бульйону:
* 1 цибулина
* 1 морквина
* 50 г кореня селери
* 1 лавровий лист
* 5 горошин чорного перцю
Для супу:
* 500 г помідорів
* 1 цибулина
* 1 зелений солодкий перець
* 0,5 ст. л. порошку чилі
* 200 г черствого білого хліба без кірки
* 4 ст. л. оливкової олії
Для часникового хліба:
* 4 шматка багета
* 4 ст. л. оливкової олії
* 4 ч. л. подрібненого часнику
* 25 г тертого сиру чеддер
Приготування:
1. Зварити бульйон. Всі овочі очистити, нарізати шматками довільної форми і обсмажити на сухій сковороді до м'якості. Закип'ятити в каструлі 1 л води, додати овочі, лавровий лист, перець горошком і трохи солі. Варити 10-12 хвилин. Зняти з вогню, процідити через сито.
2. Цибулю та часник обчистити, дрібно нашаткувати. Солодкий перець вимити, видалити серцевину, м'якоть нарізати кубиками. У сотейнику з високими бортами розігріти оливкову олію, покласти цибулю, часник і перець. Обсмажувати 3 хв. Додати чилі, розмішати і залишити на повільному вогні на 5 хв.
3. Помідори вимити, зробити на кожному хрестоподібний надріз, обдати спочатку окропом, потім холодною водою, зняти шкірку. Нарізати плоди великими кубиками.
4. Додати помідори до цибулі і часнику. Готувати на повільному вогні, періодично помішуючи, 15 хв.
5. Нарізати хліб невеликими кубиками, додати в каструлю з овочами. Влити гарячий бульйон і варити без кришки 15 хв. Накрити кришкою і залишити на повільному вогні до подачі на стіл.
6. Приготувати часниковий хліб. Шматки багета викласти на деко, збризнути маслом, присипати тертим сиром і часником. Поставити в розігріту до 180 С духовку на 3 хв.
Подавати суп дуже гарячим з часниковим хлібом.
Вдалих кулінарних відкриттів!
Поліна Соболєва -
Інгредієнти:
1/4 частина курки,
2 цибулини,
1 яйце,
20 г вершкового масла,
3 ст. ложки борошна,
1 морква,
рослинна олія,
сіль
Приготування:
В каструлю покласти шматочок курки і одну очищену цибулину, залити холодною водою і поставити варити, після закипання зняти піну і варити на повільному вогні близько години. Виловити курку і цибулину. Бульйон процідити.
В миску викласти жовток від яйця , додати розм'якшене масло, молоко, борошно. І збитий до білого білок. Все добре збити і посолити.
Цибулину обчистити і дрібно нашинкувати, моркву очистити і натерти на терці. Обсмажити цибулю і моркву на олії і додати в бульйон.
Десертною ложкою набирати тісто і акуратно опускати в каструлю з киплячою бульйоном.
На повільному вогні довести до готовності. Посолити. За бажанням можна відокремити м'ясо від костей, дрібно нарізати і додати в каструлю.
Подавати в глибокій тарілці.
Приємного апетиту! -
Цей рецепт супу з селери доведеться дуже до речі для тих, хто дотримується посту або просто хоче схуднути. Я не ставлюся ні першим, ні до другим, але суп з селери з'їв з не меншим задоволенням, ніж приготував.
Думаю, ви мою точку зору розділіть: у тому, що цей овоч дуже смачний, вже встигли переконатися ті, хто приготував пасту з селерою та селеру з горгонзолой, а використання кореня надає супу з селери додаткове звучання. Про безперечну користь для здоров'я і я говорити не буду - і так все зрозуміло.
4-6 порцій
2 зубчики часнику
1 цибулина
1 “качан” чєрєшкового селери
1 корінь селери
0,5 л овочевого або курячого бульйону
150 мл вершків 22%
кілька гілочок кінзи
вершкове масло
сіль
перець
для грінки:
4-6 скибочок багета
оливкова масло
часник
Наріжте овочі: часник і цибулю подрібніше, очищений корінь селери побільше, а черешкову селера, так і бути, середньо. Розтопіть в товстостінної каструлі вершкове масло (для пісного варіанту можна замінити на рослинна), додайте часник, потім через хвилину цибулю і черешкову селеру і тушкуйте, помішуючи, на мінімальному вогні до тих пір, поки овочі не стануть м'якими і напівпрозорими.
Додайте корінь селери і залийте бульйоном або водою) так, щоб він покривав лише овочі. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні 20 хвилин або до розм'якшення кореня селери.
У цей час можна приготувати крутони: обсмажте скибочки багета на грилі або в тостері, натріть з обох сторін часником і збризніть оливковою олією. Зніміть каструлю з вогню, додайте вершки і пробийте суп блендером до однорідності. Подавайте суп з селери разом з крутонами, при бажанні прикрасивши зеленню.
Автор: Олексій Онєгін -
Інгредієнти:
брокколі - 200 гр.
цибуля ріпчаста - 1 головка
часник - 1 зубчик
оливкова олія - 2 ст. ложки
вода - 4 склянки
цукіні - 1 шт.
вершки густі - 1\\2 склянки
базилік рубаний - 2 ч. ложки
зелень петрушки рубана - 2 ст. ложки
соус вустерширский - 1 ст. ложка
насіння соняшника - 3 ст. ложки
перець чорний мелений,
сіль за смаком
Брокколі розберіть на суцвіття. Цибулю і часник дрібно порубайте, обсмажте на олії, з'єднайте з брокколі і смажте всі разом 2-3 хвилини.
Потім влийте воду, варіть овочі 10 хвилин. Цукіні наріжте тонкими скибочками, додайте в суп і варіть ще 5 хвилин. Вершки з'єднайте з базиліком, петрушкою і влийте в суп. Суп посоліть, поперчіть, додайте лимонний сік і вустерширский соус.
При подачі посипте суп насінням соняшнику. -
Коли я був маленьким, такий суп мені робила бабуся. Насичений аромат грибів, перловка, неодмінна сметанка - ясна річ, це був мій улюблений суп, і тут я ні краплі не лукавлю. Це практично класичний рецепт, яким можна і потрібно насолоджуватися взимку, коли гострих смакових відчуттів не так вже й багато.
Хтось вважає, що грибний суп повинен обов'язково варитися з висушених грибів. Я з цим не згоден - але суп з сушених грибів з перловкой і правда незрівнянний.
Суп з сушених грибів з перловкой
4 порції
1,5 л. води
50 г сушених грибів
1/2 ст. перловки
2-3 картоплини
1 лавровий лист
кілька горошин запашного перцю
1 цибулина
1 морква
1 черешок селери
вершкове масло
сіль
перець
сметана
кілька гілочок кропу
Залийте сушені гриби водою і залиште години на три, поки вони не наситяться вологою і не стануть м'якими. Крім того, замочіть перловку - в ідеалі на ніч, але ці три години теж краще, ніж нічого. Воду злийте і процідіть, гриби промити під холодною проточною водою, очищаючи їх від піску й іншого лісового сміття.
Влийте “грибну” воду в каструлю, додайте туди ж промиту перловку, гриби, крупно нарізану картоплю, запашний перець і лавровий лист. Готуйте на невеликому вогні під кришкою до готовності перловки і картоплі.
Тим часом наріжте цибулю, моркву та селеру чєрєшкового селери (мабуть, це єдина вільність, допущена мною по відношенню до класики) дрібними кубиками і обсмажте на мінімальному вогні на вершковому маслі до прозорості.
Спробуйте суп, приправте сіллю і перцем по своєму смаку. Додайте в суп овочеву заправку і проваріть його ще хвилин п'ять, після чого зніміть з вогню. Подавайте суп з сушених грибів, заправивши його сметаною і посипати подрібненою зеленню кропу.
Автор: Олексій Онєгін -
Варити суп із сочевиці - суцільне задоволення: замочувати її не потрібно, розварюється жваво, чудовий смак. Не випадково біблійний Ісав продав своє перворідство брата Якова саме за тарілку чечевиці юшки.
відтоді сочевиця здорово впала в ціні, але своїх корисних властивостей не розгубила, крім того, вміст білка в ній - ні багато ні мало 26%. Це, на хвилиночку, третій показник серед рослинних продуктів, після соєвих бобів і конопель. Інші цікаві факти про сочевиці ви можете прочитати тут, ну а якщо вам вже не терпиться приготувати суп із сочевиці - прошу.
4 порції
1,5 ст. сочевиці
5 ст. бульйону або води
400 р. помідорів у власному соку
2 зубчики часнику
2 невеликих цибулини
1 черешкову селеру
пучок петрушки
рослинна олія
вершкове масло
сіль
чорний перець
1/2 ст.л. гострої паприки (при бажанні)
Подрібніть часник, дрібно наріжте цибулю, селеру (замість нього можете подрібнити стебла петрушки, залишивши зелень для прикраси), і розігрійте в товстостінної каструлі столову ложку рослинної олії. Швидко обсмажте часник і майже відразу ж додайте туди трохи вершкового масла, а коли воно розтане - додайте овочі (якщо використовуєте паприку то її теж), розмішайте і зменшіть вогонь до мінімуму.
Протушкуйте їх до прозорості, потім збільшіть вогонь, додайте сочевицю і швидко її обсмажте. Залийте бульйоном (бульйон може бути будь-яким - овочевим, курячим і так далі, я, наприклад, був приємно здивований тим, наскільки гармонійно в суп із сочевиці вписався качиний) або навіть просто водою, доведіть до кипіння і, зменшивши вогонь, залиште булька на плиті.
Хвилин через десять сочевицю варто спробувати, і якщо вона вже зм ’ як - додати дрібно нарізані помідори разом з соком (якщо зробити це раніше - є ризик того, що сочевиця залишиться твердої). Варіть ще 10-15 хвилин або до тих пір, поки сочевиця не розвариться ще не однорідну, але вже масу. При бажанні пробийте блендером, але без фанатизму, щоб зберегти текстуру. Розлив суп із сочевиці по тарілках, його можна прикрасити подрібненою зеленню, краплями оливкової олії, пластівцями сушеного чилі, і подавати на стіл.
PS: Для приготування супу можна використовувати будь-яку сочевицю, але краще брати червону. По-перше, Ісав продав своє перворідство за тарілку саме червонуватою їжі, а не будь-який інший. По-друге, це просто красиво.
Автор: Олексій Онєгін -
Інгредієнти:
* 300 г свинячого варене-копченого м'яса
* 1 цибулина
* 2 зубчики часнику
* 200 г білокачанної капусти
* 200 г шпинату
* 200 г консервованого зеленого горошку
* 3 помідори
* 4 скибочки білого хліба
* 3 ст. л. рослинного масла
* сіль, перець
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4
Приготування:
1. Цибулю та часник обчистити, дрібно нарізати, обсмажити в 1 ст. л. розігрітого рослинного масла, 8 хв. Додати нарізані помідори і зелений горошок, готувати 5 хв.
2. Окіст нарізати кубиками і обсмажити в маслі, що залишилося, 7 хв. Скибочки хліба помістити в розігріту до 190 С духовку і запікати, 8 хв.
3. Капусту тоненько нашинкувати і перетерти з сіллю і перцем.Выложить в каструлю с1 л киплячої води, варити 6 хв. Додати обсмажені овочі, окіст і нарізаний смужками шпинат, варити 10 хв. Скибочки хліба розкласти по тарілках і залити гарячим супом.
Bon Appetit!
Вдалих кулінарних відкриттів!
Поліна Соболєва -
СКЛАД
1 л води, ~300 г картоплі, 1 середня морква (~150г), 80~100г вермішелі, 1 ч. ложка солі, перцю, 2~3 лаврових листа, зелень
КУРЯЧІ ГАЛУШКИ
200г курячого м'яса, 1 маленька цибулина (50г), 1/4 ч ложки солі, сода на кінчику ножа
СИРНІ ГАЛУШКИ
60г сиру, 1 яйце, 1 ст. ложка борошна (20~25г), щіпка солі, перець, сода на кінчику ножа, при желаниии - 1~3 краплі соусу "Табаско"
Картоплю обчистити і порізати маленькими кубиками. Промити в холодній воді від крохмалю.
Моркву обчистити і порізати колами.
У каструлі довести до кипіння 1,5 літра води.
Всі овочі скласти в каструлю.
Варити 15 хвилин.
Поки варяться овочі, підготувати дві маси для галушок.
Куряча маса
Куряче м'ясо пропустити через м ’ ясорубку.
Цибулину натерти на дрібній терці в кашку.
Змішати курячий фарш, лушпиння пасту, сіль, перець і соду.
Сирна маса
Сир натерти на середній тертці.
У мисці разбултыхать яйце з сіллю і перцем.
Якщо хочеться гострого смаку, то додати соус "Табаско" або куркуму або карі або гострий червоний перець.
Всипати тертий сир.
Перемішати. Всипати борошно з содою, ще раз перемішати.
Овочевий суп посолити і за допомогою двох ложок запустити курячі галушки. Розмір однієї галушки повинен бути приблизно половину чайної ложки.
Після курячих галушок в бульйон засипати вермішель і покласти лавровий лист.
Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 4~5 хвилин.
Потім в суп ввести сирні галушки, також за допомогою двох ложек.Варить 1 хвилину, потім подати суп на стіл.
При подачі в тарілку з супом можна покласти дрібно нарізану зелень - кріп, петрушку, кінзу. -
Галушки апетитні, нещільні, суп як завжди ароматний і насичений.
Інгредієнти:
Грудинка яловичини 300 гр
Ріпчасту цибулю 1 невелика голівка для варіння бульйону.
Цибуля ріпчаста 70 гр
Морква 70 гр
Картопля 200 гр
Сіль, перець за смаком
Рослинне масло або топлене масло 1 столова ложка для обсмажування цибулі та моркви.
Тісто для галушок:
Борошно 80 гр (0,5 склянки)
Сіль ч/год
Яйце 1 шт
Приготування:
Грудинку яловичини занурити в холодну воду.
Після закипання зняти піну, покласти маленьку очищену цибулину і варити майже до готовності. У мене на це пішло приблизно 1,5 часа.Лук ріпчаста дрібно порізати, моркву натерти на терці.
Цибулю і моркву підсмажити на сковороді в олії до легкого порозовения це називається спасерувати. Викласти в киплячий бульйон.
Картоплю нарізати кубиками всі скласти в бульйон.
Варити майже до готовності картоплі.
Приготування галушок:
Борошно, сіль і яйце перемішати, трохи хвилин 5 повымешивать ложкою в мисці, досить рідке тісто, як густа сметана.
Приготувати склянку з чистою холодною водою. Чистий ложечку занурювати з воду, щоб ложка покрилася водичкою, і відразу з миски з тестом брати трохи тесту.
Край ложки придавити до стінки миски і таким чином відірвати тісто від основної маси. Ложку опустити в слабокипящий бульйон і трохи поговорити ложкою, порція тесту сповзе з ложки в бульйон.
Якщо галушки легко сповзають з ложки, то можна і не вмочати в холодну воду. Варити галушки 5-6 хвилин при слабкому кипінні. Галушки повинні плавати на поверхні гарячого супу.
Ну звичайно ж не забути в момент подачі супу покласти шматочок м'яса. -
Інгредієнти:
курячий бульйон - 2 л
шматочки курки
копчено-варений окіст - 3 скибочки
картопля - 3 середніх
помідори - 1 середня
морква - 1 невелика
ріпчаста цибуля - 1
кріп, петрушка - за смаком
Шматочки курки розібрати і дрібно порізати. Окіст також дрібно порізати.
Картоплю нарізати невеликими кубиками.
Моркву порізати уздовж на 4 частини. І все порізати поперек тоненькими скибочками.
З помідори зняти шкірку. Порізати невеликими кубиками.Мелко порізати цибулю. Дрібно порізати кріп і петрушку.
На сковороді розігріти олію (рослинна або оливкове). Викласти туди цибулю і обсмажити до золотистого кольору. Потім додати моркву і помідор, шматочок вершкового масла (50-70 г). Посолити, поперчити, перемішати. Залишити тушкувати під кришкою 20 хвилин.
Бульйон, довести до кипіння, посолити. Кинути в бульйон картоплю. Варити 30 хвилин (практично до готовності).
Потім додати туди м'ясо і суміш з сковорідки. Варити ще 20 мин.Положить в суп кріп і петрушку. Довести до кипіння і вимкнути.
Накрити кришкою і дати настоятися 25-30 хвилин.
Helda