Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    * 1,5 л курячого бульйону
    * 1 кг філе курячих грудинок
    * 2 скибочки жирного бекону
    * 2 середні цибулини шалоту
    * 1 велике яйце
    * половина круасану без начинки або 2 міні-круасану
    * середній пучок кропу
    * 100 г солоного вершкового масла
    * сіль, мелений чорний перець
    6 порцій
    Підготовка: 40-50 хв.
    Приготування: 15 хв.
    Приготування:
    1. 2 шматки філе курячої грудки відкладіть, інше м'ясо проверніть через м'ясорубку. Круасан наріжте тонкими скибочками, покладіть в розігріту до 160 С духовку підсушити до стану сухариків (це займе 5-7 хв.)
    2. Шалот подрібніть, бекон дрібно порубайте. На суху сковороду покладіть бекон, на середньому вогні вытопите жир. Додайте лук. обсмажуйте до золотистого кольору, 10 хв. Шумівкою вийміть цибулю і шкварки з сковороди в миску, а на сковороду покладіть відкладені флле. Обсмажуйте, часто перевертаючи, майже до готовності, 7-10 хв.
    3. Обсмажені цибулю, бекон і філе також проверніть через м'ясорубку, змішати з сирим фаршем. Додайте у фарш збите яйце і крихти круасан Перемішайте, приправте сіллю і перцем. Вимісіть фарш руками.
    4. Наріжте холодне вершкове масло кубиками зі стороною 7-8 мм. Змочуючи руки в гарячій воді, беріть шматочки фаршу розміром з великий волоський горіх, скатывайте в кульку, вказівним пальцем здійснюйте в ньому дірочку до центру, кладіть всередину шматочок масла і ретельно залепляйте. Покатайте фрикадельку між долонями, щоб вона була рівніше. Кожен раз змочуйте руки водою, щоб фарш не прилипав.
    5. Коли всі фрикадельки будуть готові, влийте бульйон в широку каструлю і доведіть до бурхливого кипіння. Покладіть фрикадельки і відразу зменшіть вогонь до середнього. Коли бульйон знову закипить, зменшіть вогонь ще. Варіть 10 хв.
    6. Дуже дрібно наріжте кріп (без нижніх товстих кінців стебел). Зніміть каструлю з вогню, всипте кріп, закрийте кришкою і дайте постояти 5 хв., після чого подавайте дуже гарячим.
    З хлібної складової фрикадельок можна експериментувати: спробуйте додати в нього мацу, підсушене брiош, крекери з цільних злаків, житні, гречані або рисові хлібці.
    Bon Appetit!
    Поліна Соболєва

  • Інгредієнти:
    5 картоплин
    ? скл. гречаної крупи
    100 г свіжих грибів
    1 цибулина
    50 г вершкового масла
    1,5 л м'ясного бульйону
    4 ст.л. сметани
    зелень
    перець чорний мелений
    сіль
    Гриби очистити, нарізати, обсмажити на олії до готовності.
    Цибулю очистити, нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору.
    У киплячий м'ясний бульйон покласти очищений і нарізану кубиками картоплю, довести до кипіння.
    Потім додати крупу гречану і гриби з цибулею, посолити і поперчити за смаком.
    Варити до готовності картоплі.

  • Інгредієнти:
    200 г стручкової квасолі (замороженої)
    200 г цвітної капусти (замороженої)
    1 цибулина
    рослинна олія
    300 г яловичого фаршу
    1 жовток
    борошно
    200 г макаронних виробів
    лавровий лист
    сіль, перець
    У фарш додати жовток і трохи борошна, перемішати і сформувати невеличкі фрикадельки. Цибулю очистити і дрібно неразеть, обсмажити на рослинній олії.
    У киплячу воду (2-3 л) опустити фрикадельки, овочі, макаронні вироби і обсмажену цибулю. Через 10-15 хвилин додати лавровий лист, посолити і поперчити за смаком.
    Варити ще 10-15 хвилин. Потім вийняти лавровий лист, перед подачею дати супу настоятися.

  • Інгредієнти:
    * курячий бульйон 1-1,5 л.
    * капуста цвітна 250 г
    * брокколі 250 г
    * вершки 10% 250 мл
    * сіль, перець за смаком
    * печериці 2-3 шт.
    * насіння кунжуту для прикраси
    Спосіб приготування:
    В курячому бульйоні відварити капусту до м'якості.
    Разом з бульйоном перелити в блендер, збити до однорідної маси.
    Викласти пюре в каструлю, влити вершки і прогріти - суп готовий.
    Гриби нарізати, обсмажити на рослинній олії.
    Суп розлити по тарілках, викласти гриби (замість грибів можна використовувати обсмажений бекон або креветки), посипати кунжутом і подати до столу.
    Приємного апетиту.

  • Інгредієнти:
    овочі (морква, капуста, петрушка, цибуля) - 200 гр.
    картопля - 300 гр.
    помідори - 300 гр.
    квасоля стручкова - 200 гр.
    олія або топлене - 40 гр.
    борошно пшеничне - 30 гр. сіль перець
    Підготовлені овочі залийте 1,7 л киплячої води, посоліть, приготуйте відвар. Квасоля промийте, очистіть, зваріть, відвар зцідіть.
    Нарізану кубиками картоплю відваріть у проціджений овочевому відварі. Борошно пасеруйте з маслом до світло золотистого кольору і розведіть, помішуючи, невеликою кількістю злегка охолодженого відвару.
    Заправити суп пасерованим борошном, прокип ’ ятіть, посоліть, поперчіть, додайте протерті варені або сирі помідори і нарізану квасоля, доведіть до кипіння.
    При подачі посипте суп рубаною зеленню.

  • Інгредієнти:
    капуста цвітна - 600 гр.
    картопля - 400 гр.
    морква - 100 гр.
    корінь петрушки - 60 гр.
    цибуля ріпчаста - 50 гр.
    цибуля-порей - 50 гр.
    квасоля стручкова - 200 гр.маргарин або масло топлене - 40 гр.
    бульйон або воду - 1,5 л
    сіль
    перець
    лавровий лист
    зелень
    Приготування:
    Морква, цибуля-порей, ріпчасту цибулю очищають від шкірки, нарізають кубиками і пасерують в маслі.
    Капусту розбирають на суцвіття.
    Картоплю і корінь петрушки очищають від шкірки і нарізати кубиками.
    Стручки квасолі нарізати шматочками.
    В кипячий бульйон або воду закладають картопля, проварюють 5-10 хвилин, додати цвітну капусту, петрушку, пасеровані моркву і цибулю, шматочки квасолі і варять до готовності.
    За 10 хвилин до закінчення варіння додати спеції.
    При подачі суп розливають в тарілки і посипають дрібно рубленою зеленню.

  • Інгредієнти:
    На 4 порції:
    150 г пісної баранини
    50 г рису
    850 мл бульйону з баранини
    1 цибуля-порей, порізаний
    1 зубчік часнику, тонко порізаний
    2 ч л світлого соєвого соусу
    1 ч. л. рисового винного оцту
    1 чашка печериць, порізаних
    сіль
    Інструкції:
    1. Гострим ножем зрізати жир з баранини і м'ясо порізати на тонкі шматочки. Відкласти.
    2. Довести до кипіння велику каструлю з підсоленою водою і додати рис. Довести до кипіння, перемішати і зменшити вогонь. Варити 10-15 хвилин до м'якості.
    3. Злити рис, промити під холодною водою, знову злити і відставити.
    4. Тим часом налити бульйон в каструлю і довести до кипіння.
    5. Додати баранину, цибуля, часник, соєвий соус. і оцет. Зменшити вогонь, накрити кришкою і залишити варитися на 10 хвилин або поки баранина не буде ніжною.
    6. Додати гриби, рис і готувати ще 2-3 хвилини. Гриби повинні бути повністю готові.
    7. Розлити суп по тарілках і подавати відразу ж.

  • Словосполучення “суп з редьки” звучить незрозуміло і навіть страшно, але насправді це не страшно, а навпаки корисно. В процесі варіння різкий смак редьки стає більш округлим, а інші учасники процесу не дають їй перетягнути ковдру на себе.
    При бажанні можна пофантазувати і додати інші овочі, з яких зазвичай готують такого роду супи - від брокколі або шпинату до фенхеля або моркви. Нічого аристократичного зрозуміло, не доводиться - просто домашній, зігріваючий суп.
    4 порції
    800 р. редьки (маргеланской або дайкону)
    2 ст.л. рослинного масла
    1 цибулина
    2 зубчики часнику
    1 черешок селери
    1 ч.л. насіння фенхелю
    кілька гілочок кропу, петрушки, лавровий лист
    100 мл вершків 22%
    сіль
    перець
    Дрібно наріжте цибулю, часник і черешкову селера, не дуже піклуючись про акуратності, у каструлі розігрійте олію масло і почніть обсмажувати овочі.
    Додайте чайну ложку роздавлених в ступці насіння фенхеля і розмішайте. Коли очистіть редьку і нарежете великими кубиками - додайте і її теж. Влийте півлітра води або бульйону, щоб тільки покрити овочі, покладіть зелень та готуйте на мінімальному вогні під кришкою до розм'якшення редьки.
    Після закінчення варіння влийте вершки, пробийте блендером до деякого подібності однорідності, та приправте сіллю і перцем.
    Для того, щоб зробити нудний суп – пюре трохи більш привабливим, можна злегка змочити його оливковим маслом, додати нарізаний чилі, зелена цибуля, кінзу, кунжутне або гарбузове насіння і так далі.
    Всі ідеї, які ви підказали в коментарях про томатний суп - яйце, грінки, песто з пармезаном, рис, креветки - теж опиняться в компанії цього супу вельми до речі.
    Олексій Онєгін

  • Інгредієнти:
    м'ясний бульйон - 400 мл.
    цибуля ріпчаста - 1 шт.
    часник - 4 зубчики
    петрушка - 1 корінь
    селера - 1 корінь
    хліб житній - 2 скибочки
    мускатний горіх - за смаком
    зелень - на смак
    сіль - за смаком
    перець чорний - за смак
    Приготування:
    Цибуля, часник, селеру і петрушку подрібнити. Мускатний горіх натерти. Все змішати і додати бульйон.
    Готувати при повній потужності протягом 8-9 хвилин.
    Розлити по тарілках. Прикрасити зеленню. Подавати до столу з сухарями або обсмаженим хлібом.

  • Інгредієнти:
    печериці - 500 гр;
    цибуля - 2 великі або 4 маленькі;
    морква - 2 шт;
    стебла селери - 2 шт;
    часник - 4 зубчики;
    біле вино - 1/2 склянки;
    вершки 11% - 250 мл;
    хліб для грінки;
    петрушка - пучок;
    перець горошком, сіль, мелений чорний перець.
    Почистити овочі. Зварити овочевий бульйон: в каструлю налити води, поставити на вогонь. Крупно порізати моркву, селеру, цибулю (половину норми), кинути в каструлю, туди ж очищений часник (2 зубчіка) і перець горошком.
    Відрізати від петрушки стебла і кинути їх в бульйон (листочки нам знадобитися пізніше). Після закипання трохи зменшити вогонь, злегка посолити і варити 15-20 хвилин.
    Помити печериці.
    Порізати цибулю, що залишилася, чверть-кільцями, часник розчавити широкою стороною ножа і дрібно порізати.
    В каструлю налити 3 ст.л. маслинові масла (можна рослинного, без запаху), додайте цибулю та часник і тушкувати до прозорого стану.
    Тим часом нарізані гриби і кидаємо в сковороду до цибулі.
    Обсмажуємо на середньому вогні, періодично помішуючи хвилин 5-7, злегка солимо, перчимо.
    Ріжемо хліб на кубики (я дуже люблю для грінки використовувати чіабату або який небудь повітряний зерновий хліб, як в даному випадку на фото).
    що вистилає деко папером для випічки і висипаємо туди хліб, збризкуємо оливковою олією і посипаємо сухими прованськими травами (трохи), ставимо в духовку на 175º хвилин на 7, стежте, щоб не підгоріли.
    гриби з цибулею влити біле вино, перемішати і дати трохи выпариться (протягом 1-2 хвилин), потім наливаємо 4-5 половников готового овочевого бульйону (через сито) і варимо до закипання.
    Знімаємо каструлю з вогню і пробиваємо блендером до однорідної маси. Потім повертаємо на вогонь, додати вершки і бульйон до такого стану густоти, яка вам подобається і доводимо суп до кипіння на невеликому вогні.
    Розливаємо по тарілках, посипаємо нарізаною петрушкою і крутонами.
    P.S. якщо будуть їсти дітки, вино можна в суп не наливати.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.