Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти на 4 порції:
    1 ананас
    1 ст.л. цукру
    1 ч.л. меленої кориці
    Очистіть ананас від твердої шкірки і нарізати шматками довільної форми - плоскими “стейками”, якщо ви будете готувати на грилі гриля, або великими кубиками, якщо збираєтеся зробити такий “шашлик з ананаса” на мангалі. “Дерев'яну” середину ананаса часто вирізують, але при термообробці вона розм'якшиться, так що можна і залишити.
    Готуйте ананас на середньому вогні, по парі хвилин з кожного сторони, так, щоб він тільки схопився зовні, а всередині залишався соковитим.
    Для того, щоб отримати уявлення про цю страву, його можна приготувати з хорошого консервованого ананаса. Але зі свіжим, звичайно, йому не зрівнятися.
    Готовий ананас з усіх боків посипте сумішшю цукру і кориці (можна це, до речі, прямо на мангалі зробити) і подавайте, поки не встиг охолонути, наприкінці обіду або вечері. Десертне вино? Чому б і ні.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін