Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ніжне, легке тістечко, навіть можна сказати - повітряний. Тонкий шар пісочного тіста. Начинка творожно-вершкова з тонким ароматом лимона.
    Інгредієнти:
    * Борошно - 1,5 склянки.
    * Цукор (1 склянка. - начинка, 0,3 склянки. - тісто) - 1,3 стак.
    * Масло вершкове - 150 г
    * Яйце - 2 шт
    * Сода - 0,5 ч. л.
    * сирна Маса (близько 20%, солодка) - 200 г
    * Сир (2 - 5%) - 550 г
    * Желатин - 15 г
    * Вершки (33%) - 500 мл
    * Цедра лимона (натерта на дрібній терці, кількість - за бажанням)
    * Вода - 0,5 склянки.
    Робимо тісто. Змішати борошно, цукор, яйця, соду (її попередньо потрібно погасити). Якщо є час, краще прибрати його в холодильник приблизно на півгодини.
    Ділимо тісто на дві частини, приблизно 2/3 випікаємо в формі до золотистого кольору. Це буде основа. Решту тіста (для крихти) можна просто викласти на деко, вистелений папером для випічки, розрівняти і випекти, після того, як охолоне, перетворити на крихту (просто перетерти руками, не дуже дрібно).
    Форму, в якій випікали базу, застилаємо харчовою плівкою. Кладемо в неї остиглий корж.
    Робимо начинку. Змішуємо сирну масу, сир, цукор, цедру. У мене сирна маса була «З цукатами», виявилася звичайна біла, цукати, схоже, виробники з'їли самі.
    Желатин приготовляем згідно інструкції на упаковці, розводимо у половині склянки води. Додаємо желатин в начинку, помішуючи. Збиваємо вершки, ретельно перемішуючи, додаємо в начинку.
    Далі викладаємо начинку поверх коржа.
    Зверху висипаємо крихту.
    На ніч ставимо в холодильник. Вранці виймаємо. У мене плівка лягла трохи криво, тому краєчок вийшов нерівний. До речі, невелика зауваження щодо сиру.
    Коли збиваю начинку в комбайні, вона виходить однорідна. Коли міксером - залишаються видними крупинки сиру. Не знаю, з чим пов'язаний такий ефект.
    Далі заварюємо чай/кава, беремо тістечко і насолоджуємося.
    Приємного апетиту, міцного здоров'я та гарного настрою!