Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти: сир (18% жирність) - 600г; яйце - 4 шт.; борошно (або манка) - біля 3 ст.л.; цукор - 100г; полуниця - 300г
    Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з цукром до блідо-жовтого кольору, додати сир і борошно. Ретельно все перемішати.
    Полуницю промити, обсушити. Якщо ягоди дуже великі, розрізати на половинки.
    Обваляти полунички в борошні, щоб ягоди припудрилися, і додати в сир. Обережно перемішати, щоб не травмувати ягоди.
    Яєчні білки збити до м'яких піків, додати сир і акуратно, зверху вниз перемішати, щоб білки не осіли.
    сирну масу Викласти в змащену маслом і припудрену борошном форму.
    Випікати при 180С близько години. Готовий сирник залишити охолоджуватися в духовці. Розрізати на шматочки і подавати зі сметаною.
    Примітка: на нижню полицю духовки можна поставити ємність з гарячою водою. Дно творожника не підгорить.
    Автор: Олена Покровська