Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Основа незвичайного десерту - тонкі солодкі млинці. Вони ідеально поєднуються з сирком і фруктами, а також готуються дуже швидко. Млинцеве тісто я пропоную зробити двох видів - звичайне та з додаванням какао. Начинка - свіжі або сушені фрукти, ніжний сир та густа сметана.
    Інгредієнти:
    борошно пшеничне - 1,5 склянки;
    какао-порошок - 3 ст. л.;
    цукор - 0,5 склянки;
    молоко - 2 склянки;
    яйця - 2 шт.;
    олія рослинна - 3 ст. л. для тесту + трохи масла для смаження млинців;
    сіль - щіпка;
    для начинки:
    апельсин - 1 шт.;
    банани - 2-3 шт.;
    ківі - 2 шт.;
    сир (пастоподібний) - 200 гр;
    густа сметана - 2-3 ст. л.;
    цукор або цукрова пудра за смаком.
    Відокремте жовтки від білків. Жовтки з цукром покладіть в простору миску, в якій будете готувати млинцеве тісто.
    Білки з дрібкою солі збийте міксером в щільну масу (до піків). До піків - це означає, що коли ви підніміть віночки міксера, на поверхні білкової маси залишаться горбки - піки, і вони не опаде. Якщо білки опали, продовжуйте збивати на високій швидкості до загустіння.
    Яєчні жовтки розітріть з цукром. Влийте олію. Масло краще брати без ароматизаторів, рафінована, щоб не перебивати смак млинців.
    Влийте до яєчної суміші тепле молоко. Розмішайте до розчинення цукру.
    Додайте борошно, збийте міксером тісто. По консистенції воно повинне вийти як рідка сметана. Розділіть тісто на дві частини (в одну потрібно буде додати какао).
    В одну частину тіста додайте половину збитих білків. Обережно перемішайте.
    Тісто стане трохи густіше, на поверхні з ’ являться бульбашки повітря.
    Змішайте какао та 2 ст. л. цукру. Додайте у другу частину тіста. Збийте міксером до повного поєднання інгредієнтів. Тісто стане темно-шоколадного кольору. Покладіть в нього залишилися збиті білки, розмішайте.
    Тісто повинно трохи постояти, щоб всі дрібні шматочки розійшлися, розчинилися.
    У цей час можна підготувати фруктову начинку для млинців. Розберіть очищені апельсини на часточки. Ківі і банани очистіть від шкірки, наріжте довгими смужками.
    Сирок змішайте зі сметаною. Додавати цукор чи ні - це справа смаку. Зверніть увагу на такий момент: якщо додати сир цукор, сиркова маса стане рідкуватою, і при нарізуванні роли будуть виглядати не дуже акуратно. Доведеться або підчищати сліди від сиру або ж залишити сир несолодким, але подавати роли з солодким соусом (можна присипати цукровою пудрою).
    Розігрійте сковороду. Для першого млинці змажте її маслом, налийте тісто і покачайте сковороду з боку в бік, щоб тісто розійшлося по всьому денця. На середньому вогні підрум ’ млинець з двох сторін.
    Точно так само пекти млинці з шоколадного тесту. Ознакою пропеченного шоколадного млинці будуть характерні розлучення більш світлого відтінку.
    Покладіть млинець на обробну дошку. Змастіть його сирною масою. В середину покладіть начинку з фруктів (для шоколадного млинці краще брати світлі фрукти).
    Для млинців з звичайного тесту вибирайте яскраву начинку - апельсини, мандарини, ківі.
    Скрутіть млинці щільними рулетиками. Краєчки відріжте.
    Гострим ножем наріжте на однакові шматочки. Викладіть солодкі роли на тарілки, чергуючи шоколадні млинчики і світлі. Подавати десерт можна з будь-яким солодким соусом, варенням, медом.
    Фото і рецепт: Sangina