Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для соусу я вибрала кисло-солодкі сливи сорту Ренклод. Смак готового соусу коригувати, роблячи його кисліша, гостріше або солодше, додаючи більше оцту, часнику-імбиру або цукру. Мені подобається вмочати в кисло-солодкий сливовий соус курячі крильця, шматочки смаженої курки або свинини.
    Інгредієнти:
    зливу (сорт Ренклод) - 500г; вода - 100 мл; кориця - 1 паличка; цебер - 1 зірочка; перець духмяний - 3 шт.; перець чорний - 5 шт.; гвоздика - 3 шт.; цукор - 2 ст.л.; сіль - 1/3 ч.л.; оцет (білий винний) - 3-4 ст.л.; імбир (свіжий, кореневище) - 2 см; часник - 3-4 зубчики.
    Сливу вимити, обсушити, розрізати на половинки і видалити кісточки.
    Скласти ягоди в товстостінну каструлю, додати корицю, цебер, гвоздика, перець чорний і запашний. Додати воду, цукор і сіль.
    Довести воду до кипіння, після чого зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати приблизно 40 хвилин. Рідина повинна чуть-чуть булька, але не кипіти.
    Коли обсяг вміст каструлі зменшиться приблизно вдвічі, зняти з плити. Не варто сильно уварювати сливу, інакше соус вийде дуже густим. Тепер вам потрібно виловити з каструлі всі горошини перцю, бутони гвоздики і паличку кориці.
    Коли зливу охолоне, пюрировать її (я використовувала занурювальний блендер, зручно).
    Перелити пюре сливове назад в каструлю. Додати оцет, подрібнені на терці часник і імбир. Перемішати, довести до кипіння (Обережно! Соус булькає і sprinkled в різні сторони) і зняти з плити. Соус готовий.
    Ви можете змінювати соус по своєму смаку, роблячи його кисліша, гостріше або солодше, додаючи більше оцту, часнику-імбиру або цукру. Мені подобається вмочати в такий соус курячі крильця, шматочки смаженої курки або свинини.
    Автор: Олена Покровська