Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Класична сирна запіканка
    2 пачки сиру розтерти з 2-ма ст. ложками цукру, додати 2 яйця, 2 ст. ложки борошна або 2 ст. ложки манної крупи.
    Добре перемішати, викласти суміш у змазану маслом форму і випікати в розігрітій духовці до рум'яної скоринки при температурі 175-180 градусів.
    Запіканка з сухофруктами
    Готується тісто так само, як і в попередньому рецепті, тільки в кінці замішування додається суміш сухофруктів. Це може бути родзинки, курага, чорнослив, фініки, інжир.
    Якщо сухофрукти берете дуже сухі, то їх необхідно розпарити. Залити сухофрукти на кілька хвилин окропом, і тільки потім, порізавши на невеликі шматочки, додавати до сиру.
    Запіканка з замороженими ягодами
    Тісто для запіканки готується за класичним рецептом, наприкінці замішування додаються будь-які заморожені ягоди, наприклад, вишня, журавлина, смородина, чорниця, малина, полуниця та інші.
    Якщо ви використовуєте кислі ягоди, такі як журавлина, брусниця, то цукру в тісто додати більше.
    Запіканка з зеленню
    Збити до піни 3 яйця, додати до них рубану зелень і зелену цибулю. За смаком кладемо сіль і перець. До суміші додаємо 2 пачки сиру і 2-3 ст. ложки борошна.
    Інше, як у попередніх рецептах, викладаємо тісто в підготовлену форму й випікаємо в розігрітій духовці.
    Запіканка "Паризька'"
    Якщо в попередній рецепт запіканки, замість борошна Ви покладете манну крупу, то у Вас не вийде "Запіканка з зеленню"', а "Паризька запіканка'".