Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Смачне варення з мандарина і апельсина з легкої імбирної ноткою! Відмінне поєднання!
    Інгредієнти
    * Мандарин (загальна вага всіх очищених фруктів - 500 м) - 10 шт
    * Апельсин (великий) - 1 шт
    * Цукор - 250 р
    * Імбир (мелений) - 2 ч. л.
    Приготування
    У мене було 10 мандаринів і 1 великий апельсин.
    Фрукти помити. Зняти невелику кількість цедри без білої частини (саме вона дає гіркоту варенью).
    Залити її окропом і залишити на кілька хвилин.
    Очистити фрукти, зняти плівки.
    У мене вийшло 500 г очищених фруктів.
    Нарізати невеликими шматочками, засипати цукром. Цедру злити, додати в каструлю.
    Відставити на півгодини.
    Варення поставити на вогонь, довести до кипіння.
    Всипати мелений імбир, розмішати.
    Варити на малому вогні, помішуючи час від часу, близько 40-50 хвилин (до загустіння). Вимкнути. Відставити убік.
    Поки варення остигає, простерилізувати баночки. З цієї кількості фруктів вийшла одна невелика баночка.
    Я стерилізую так: у каструлі прокип ’ ятити воду, поставити на неї ґрати, на неї - банки та кришку. Потримати близько 2-3 хвилин.
    Варення ще раз довести до кипіння і гарячим розкласти в баночки, відразу ж закрити кришкою і залишити на столі кришкою вниз. Залишити так до охолодження.
    Варення можна зберігати в темному прохолодному місці. Варення зберігається до року.
    Автор: larik_malasha