Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для приготування джему придатна стигла брусниця. Недозрілі ягоди надають джему неприємний гіркий смак.
    Брусницю промити, дати стекти воді, відсортувати, видаляючи листочки, недозрілі ягоди й сторонні домішки.
    На 1 кг ягід витрачається 1,5 кг цукру і 2 склянки води. В емальований таз налити 2 скл. води, додати 1 кг підготовленої брусниці, пересипати цукровим піском (700 м), підігріти і кип'ятити на слабкому вогні при постійному помішуванні.
    Коли джем увариться на одну третину первинного об'єму, додають решта кількість цукру (800 м) і увариить до готовності при постійному помішуванні.
    Гарячий джем розфасувати в підігріті сухі банки, накрити кришками, щільно загорнути і охлаждить, не перевертаючи банки.