Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Склад:натуральний йогурт (без добавок) - 100 г (~3 столових ложки),
    молоко (~3,5% жирності) - 1 літр
    * Не використовуйте молоко тривалого зберігання
    Приготування
    Молоко налити в каструлю, довести до кипіння, періодично помішуючи, дати закипіти і зняти з вогню.
    Остудити молоко до температури ~30С (молоко має бути теплим, але не гарячим).
    В окремій мисці або склянці з'єднати 3 столових ложки йогурту з 5 столовими ложками теплого молока і добре перемішати.
    В тепле молоко влити суміш з йогурту з молоком і добре розмішати.
    У відповідну глибоку форму для запікання помістити кілька чистих, сухих порційних форм (можна використовувати маленькі баночки від дитячого харчування або дві 0,5 літрових скляних банки).
    Влити в форму теплу воду, щоб вода доходила приблизно до половини висоти форм (воду вливати акуратно, щоб бризки не потрапляли в підготовлені форми).
    Розлити молочно-йогуртову суміш по формах.
    Затягнути форму харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 4-5 годин (йогурт повинен перебувати в стані спокою, формочки бажано не трясти).
    * Дуже зручно як "теплого місця" використовувати духовку. Злегка нагріти Духовку (щоб було трохи тепло, але не гаряче), потім підігрів відключити і поставити в духовку форму з йогуртом.
    Після закінчення ~4 годин перевірити йогурт. Якщо суміш загусла, але йогурт все ще недостатньо щільний, потрібно залишити ще на деякий час дійти (йогурт, бажано, не перетримати в теплі, інакше він перекисне).
    Готовий йогурт прибрати в холодильник.
    Можна після приготування відкласти 3 столових ложки приготованого йогурту для наступної закваски.
    готовий йогурт,-смаку можна додати трохи цукру і свіжих (або розморожених) ягід чи фруктів.
    За бажанням, можна приготувати не солодкий йогурт, змішуючи його з дрібкою солі, дрібно подрібненим часником, і рубаною зеленню.