Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Солодкий соус з вишні подається до млинців, пудингів, каш, вафлям.
    Інгредієнти:
    вишня - 500 г;
    цукровий пісок - 150 г;
    червоне вино сухе - 100 мл;
    вода - 300 мл;
    цедра лимона - 5 г;
    мелена кориця - ¼ чайної ложки;
    крохмаль - 15 г.
    Вишню промити, видалити кісточки. Кісточки залити водою, довести до кипіння, процідити. У відвар додати цукровий пісок, вишню, цедру лимона, корицю, вино.
    Довести до кипіння і варити 5-7 хвилин. Потім протерти через дрібне сито. Крохмаль попередньо розвести в невеликій кількості холодної води.
    Тонкою цівкою влити крохмаль в протертий вишневий відвар, перемішуючи віночком. Знову довести до кипіння і охолодити.
    Вишневий соус трохи загусне.
    Фото і рецепт: Господиня