Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дуже давно хотіла приготувати цей десерт або торт. Хто як його називає. Але якщо чесно, то мені страшенно не щастило у купівлі сиру Маскапоне. Як тільки наближався якийсь свято, він відразу ж зникав з магазинів. Промахнувшись пару раз, я зайнялася пошуком його заміни. Пропоную спробувати. Зрозуміло, що оригінал з Маскапоне краще, але ж він не завжди є під рукою.
    Для приготування нам знадобиться: 4 яйця, 1 склянка цукру 1 упаковка сметани (440-450 гр., 20-25 % жирності) або 250 г сиру маскапоне 4 чашки холодної міцної кави (маються на увазі маленькі порційні для еспресо) 2-4 столові ложки алкоголю (кількість залежить від бажаної фортеці, можна взяти лікер, коньяк, кріплене вино або десертне, ром - то що є будинки) 200 г сухого бісквітного печива sрonge fingers, boudoir або ladуfingers 1 чайна ложка порошку какао і 40-50 тертий шоколад Сито і каструля, міксер і пара мисок
    Готуємо: Маскапоне замінимо не кислої сметаною. Покладіть В каструлю сито, так, щоб воно не стосувалося дна. В сито - складену кілька разів бавовняна тканина. І на тканину викладаємо всю сметану.
    У каструлі сметана повинна перебувати 3-4 години. За це час, як правило, з'являється кілька столових ложок сироватки, а сама сметана стає густішим. Якщо ви взяли щільну тканину або склали її більше ніж 2 рази, то сироватка може і не з'явитися або появитьсяв малій кількості.
    Коли сметана готова, можна починати готувати торт. Жовтки відокремити від белков. відокремлюємо білок від жовтка відокремлений білок.
    Білки збити міксером до білих піків. (Міксер зупинити, вийняти віночок, якщо маса не змінює форму («піки» які з'являються не має розтікатися) все готово) збиваємо білок
    Насипаємо в ємність цукор, туди ж ставимо жовтки.
    Потім жовтки збити з цукром в окремому посуді.
    - збиваємо жовток і туди ж додати сметану
    - збиваємо жовток і туди ж додаємо попередньо збиту сметану
    І теж окремо збити сметану.
    З'єднати збиті жовтки з цукром і збиту сметану. Краще без міксера, просто перемішати ложкою.
    Тепер треба змішати холодна кава і алкоголь.
    Вмочаємо печиво в кави і викладаємо у форму. Використовуємо половину печива (100 гр).
    На шар печива викладаємо половину збитою маси. Потім ще шар печива, також кожне вмочаємо в кави, і залишився крем.
    Торт прибираємо в холодильник на 8-10 годин. Він повинен добре просочитися. Перед тим як подавати його на стіл потрібно посипати його тертим шоколадом і какао.
    Поради з особистого досвіду. Шоколад повинен бути дуже твердим, щоб його легко було терти. Можна посипати і білим шоколадом, прикрасивши стружками чорного шоколаду. Я навіть на день святого Валентина робила трафарет у вигляді сердечка. І на тлі темного шоколаду було серце з білого шоколаду.
    Також можна прикрасити зверху кількома кавовими зернами, зануривши їх попередньо в рідкий шоколад.