Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Гарячі бутерброди з сиром чи не самий улюблений делікатес мого дитинства. Вранці або ввечері, з гарячим чаєм (неодмінно солодким!), я з задоволенням уминав парочку таких бутербродів, так і зараз час від часу улюбленця себе цим чудовим стравою, щоб згадати дитячі роки.
    Але в суті, гарячі бутерброди з сиром - це дуже просто. А що, якщо трохи ускладнити їх? Хоча ніяких велосипедів винаходити ми не будемо - просто візьмемо старі, давно перевірені поєднання і перетворимо їх в гарячі бутерброди.
    Козиний сир, мед, волоські горіхи
    2 порції
    2 скибочки білого хліба
    100 г м'якого козячого сиру
    1/2 ч.л. гострої паприки
    2-3 ст.л. меду
    1-1,5 ст.л. рубаних волоських горіхів
    Злегка підсушіть хліб в духовці (надалі ми теж будемо робити це для того, щоб хліб був саме таким, яким ми любимо у гарячих бутербродах - хрустким і трохи золотистим). Покладіть на нього крихти козиний сир, приправте дрібкою паприки та готуйте на грилі кілька хвилин, поки сир не почне трохи плавитися. Перед подачею полийте гарячі бутерброди медом і прикрасьте рубаними горіхами.
    Моцарелла, помідори, базилік
    2 порції
    2 скибочки білого хліба
    1 зубчік часнику
    100 р. моцарелли
    1 помідор
    пара гілочок базиліка
    Підсушений в духовці хліб як слід натріть часником. Викладіть на нього за кілька скибочок сиру і помідорів і листя базиліка - все, як в улюбленому салаті “Капрезе”. Готуйте на грилі, поки моцарелла не почне плавитися, і подавайте, приправте сіллю, перцем і сбризнув оливковою олією (або простий заправкою - масло і лимонний сік або оцет).
    Сир із пліснявою, груші, рукола
    2 порції
    2 скибочки білого хліба
    1 груша
    100 г сиру з цвіллю
    жменю руколи
    1 ст.л. тертого пармезану (за бажанням)
    Злегка внахлест викладіть на підсушений білий хліб грушу, нарізати тонкими скибочками, а на неї - розламаний на шматочки сир із пліснявою. Готуйте на грилі до тих пір, поки блакитний сир не почне плавитися, а перед подачею водрузите на кожен бутерброд трохи руколи, прикрашеної оливковою олією або такий заправкою, як зазначено вище. Приправити перцем і, при бажанні, додайте трохи тертого пармезану.
    PS: Як випливає з назви, ці бутерброди слід є гарячими, так що якщо забажаєте готувати кілька різних, заздалегідь продумайте робочий процес. Зрозуміло, як акомпанементу буде доречний не тільки чай, але і що-небудь інше - а політ фантазії можна продовжувати до безкінечності, експериментуючи з різними сирами і їх поєднаннями. Може бути, ви вже відвідало натхнення?
    Автор: Олексій Онєгін