Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Неймовірно проста, але в той же час оригінальна закуска. Із серії - "треба приготувати салат з нічого". Це саме той випадок. Але, як ми вже згадували, італійці вміють готувати! І острів Сардинія не виняток.
    Інгредієнти:
    * зварені круто яйця - 5 шт;
    * свіжий зерновий (або білий хліб для тостів - 3 скибочки;
    * петрушка - пучок;
    * часник - 2 зубчики;
    * оливкова олія - 4 ст.л.;
    * білий винний оцет - 4 ч.л.;
    * сіль.
    Чистимо яйця від шкаралупи, чистимо часник і моєму петрушку.
    На розігріту пательню виливаємо оливкова олія, оцет і щіпку солі. Яйця ріжемо уздовж на половинки і ставимо їх зрізом вниз на сковорідку.
    Смажимо, поки не випариться запах оцту (5 хвилин), 1 раз перевернемо акуратно, зберігаючи на місці жовток.
    Поки дрібно ріжемо петрушку і часник. А також дрібно ріжемо хліб без кірки, щоб вийшли крихти.
    Яйця перекладаємо в салатник, а на тій же сковорідці смажимо крихти, часник і петрушку до золотистого кольору крихт.
    Коли готове, викладаємо на яйця і перемішуємо.
    Подаємо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна