Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * Борошно - 120 г
    * Цукор (150 г в тісто + 100 г в сироп) - 250 г
    * Яйце (3 для бісквіту та 3 для крему) - 6 шт
    * Масло вершкове - 2 ст. л.
    * Маскарпоне - 500 г
    * Цукрова пудра - 100-80 р
    * Вершки (33%) - 200 мл
    * Желатин - 20-25 г
    * Желе (у пакетику готове для заливки торта) - 1 пакет.
    * Полуниця - 200 г
    * Мигдаль (пелюстки)
    * Вода - 100 мл
    * Лікер (полуничний або соус) - 1-2 ст. л.
    Приготування
    Для бісквіта відокремити білки від жовтків. Жовтки збити з 100 г цукру і ваніллю до білизни. Додати просіяне борошно і збити на малий швидкості. Окремо збити з 50 г цукру білки до щільних піків.
    Обережно вмішати лопаткою. Так само обережно заважаючи лопаткою від краю до центру, додати розтоплене і охолоджене масло.
    Рознімну форму діаметром 20-22 см (у мене була у формі сердечка) змастити вершковим маслом, посипати борошном, викласти тісто і випікати при 180 град. в заздалегідь розігрітій духовці до сухої скіпи.
    Готовий бісквіт вийняти з форми і остудити на решітці. Форму вимити. Охолоджений бісквіт перекласти назад у форму, наколоти вилкою і просочити сиропом.
    Для приготування сиропу потрібно довести до кипіння воду з цукром, кип'ятити 2-3 хвилини. Трохи остудити і додати полуничний лікер або полуничний соус.
    Для приготування крему потрібно залити желатин 5 ст. л. холодної кип'яченої води на час, вказаний на упаковці. Відокремити жовтки від білків. Жовтки збити з цукровою пудрою і ваніллю до білизни.
    Додати вершки (150 мл) і збити до невеликої щільності. Обережно, не перебейте! Додайте маскарпоне і ще збийте на невеликій швидкості до однорідного стану. Желатин прогріти в мікрохвильовій печі або водяній бані до розчинення. Тоненькою цівкою влити в крем. Трохи збити.
    Окремо збити білки з дрібкою солі до щільності. Швидко лопаткою вимішати в крем.
    Бортики форми (якщо вважаєте за потрібне і не впевнені, що крем поміститься) вистеліть пекарської папером. Викладіть крем поверх бісквіта. Поставте в холодильник на 40-50 хвилин.
    На крем покладіть скибочки полуниці. Залийте їх готовим желе. Рецепт приготування дивіться на упаковці. Якщо його немає, приготуйте просте прозоре желе з води і цукру.
    Знову поставте в холодильник для повного застигання години на 4-5. Потім зніміть борт з форми. Витягніть тортик. Збийте 50 мл вершків до щільності. Намастить ними боки і обсипте мигдальними пелюстками.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Lesya_Dol