Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Листкові десерти в склянках або у формах завжди вигідно і святково виглядають на столі. Знову ж таки, дуже зручно - зробили, прибрали в холодильник, подали, коли потрібно. І тут абсолютно чудове поєднання вершкового маскарпоне з вареним згущеним молоком, манго і мигдалем.
    Інгредієнти:
    маскарпоне - 250 гр;
    варена згущене молоко - 150 гр;
    згущене молоко - 2 ст.л.;
    манго - 1 шт;
    мигдалеві пелюстки - 100 гр;
    зерна граната для прикраси - 2 ст.л.
    Якщо не знайдете маскарпоне, беріть вершковий сир без добавок. Але маскарпоне все ж краще. Манго неодмінно вибирайте стиглий. Якщо не знайдете мигдалеві пелюстки, розбийте в мигдаль в блендері порівняно велику крихту і відправляйте в духовку його. А як без проблем очистити гранат дивимось тут.
    Мигдалеві пелюстки розкладаємо на застеленому папером деку і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин до золотистого кольору. Слідкуйте!
    В миску складуємо маскарпоне і варене згущене молоко. Збиваємо кілька хвилин додаємо звичайну згущене молоко.
    Ще пару хвилин збиваємо до однорідності. Ось такі повинні стати пелюстки.
    Манго очищаємо гострим ножем від шкірки. Всередині нього велика і дуже тверда кісточка. Тому акуратно ножем робимо надріз вздовж плоду до упору в кістку і другий такий же через сантиметр, вирізуючи часточки. І так по колу, поки не срежете всю м'якоть.
    Потім ці часточки нарізати шматочками. Беремо склянки або формочки. На дно кладемо по столовій ложці крему. Потім кілька шматочків манго. Потім мигдаль. Потім знову крем. І манго.
    Ну і мигдаль звичайно ж. Завершує нашу прекрасну композицію гранат. Прибираємо в холодильник постояти.
    Смакота!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга