Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • У мене вийшов надзвичайно смачний "Маскарпоне" - ніжний, вершковий, який відмінно підійде для приготування різних десертів, так і так від нього просто неможливо відірватися!
    Інгредієнти:
    * Сметана (не менше 20% краще всього домашня жирна) - 800 г
    * Молоко - 150-200 мл
    * Сік лимона - 2 ч. л.
    Рецепт
    Взагалі, цей сир робиться з вершків, але так як вершків у мене не було, то я подумала : а чому б не спробувати приготувати зі сметани? Адже сметана-то робиться з вершків! Приготувала, спробувала і просто обімліла, так вийшло смачно!
    Приступимо: в сметану вилити молоко, добре перемішати, поставити на вогонь і нагрівати приблизно до 70-75 градусів, помешивая.Добавить сік лимона, розмішати, витримати на повільному вогні ще кілька хвилин, сметана повинна створожиться (не кип'ятити).Выключить вогонь. Нехай постоїть трохи на плиті, 5-7 хвилин.
    В друшляк покласти марлю, складену в два-три рази, або тонку тканину, вилити свернувшуюся рідина, нехай стікає.
    Для швидкого стікання піднімайте то один край марлі, то інший, можна злегка пересувати масу ложкою.
    Коли рідина стече, приблизно через 40-50 хвилин, трохи відіжміть масу. Якщо за цей час рідина ще не скла, то залиште масу ще на деякий час.
    Так, чим сильніше натисканні сирок, тим щільніше він буде.
    Зберігати Маскарпоне треба в холодильние, в щільно закритому посуді.
    Правда зберігати довго не доведеться, дуже смачний сирок!
    Тепер робити з цим сиром десерти, крему, всеизвестные тірамісу і дольче ді Маскарпоне!
    Приємного апетиту!
    elena777