Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Чурчхела -- національна грузинська солодкість, готуються з горіхів (фундука, волоського або мигдалю) і виноградного соку, доведеного в результаті спеціального приготування до киселеобразного стану (татара) і потім густеющего на орехах.Готовь сани влітку, а чурчхелу з осені!
    Час приготування: 20 хвилин + 5 днів
    Кількість порцій на виході: 7
    Інгредієнти:
    500 г чорного винограду
    150 г фундука
    25 г кукурудзяного борошна
    голка з ниткою
    Процес приготування:
    1.Орехи очистити. Для цього нагріваємо їх на сковороді. Якщо хочеться повністю видалити лушпиння, то спочатку потримати в киплячій воді кілька хвилин, потім почистити.
    Беремо звичайну нитку з голкою. Нитка подвійна, на кінці великої вузлик або сірник, щоб горіхи не зісковзували.
    Нанизуємо на фундук нитку. На одній нитці я роблю 2 чурчхелы. Нанизуємо інші горіхи.
    З цієї кількості я зробила ось такі "сережки" - 7 шт. по 10 горішків кожна.
    2.Моем і перебираємо виноград. Пропускаємо через соковижималку. Додаємо кукурудзяне борошно, розмішуємо і ставимо на вогонь.
    3.Помешивая, варимо на маленькому вогні 4 хвилини. По густоті татар нагадує густий шпалерний клей. Вимикаємо вогонь, беремо за середину і опускаємо сережки у каструлю з готовою сумішшю.
    Лопаткою покриваємо горіхи з усіх боків, як би закопуємо гіркою. Потім обережно витягаємо.
    4.Погружаем двічі. Розвісити отриману чурчхелу на сонце (або забезпечити попадання сонячних променів) на 5 днів до тих пір, поки вона не перестане прилипати до рук, але все ще буде м'яка.