Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Неймовірно смачне морозиво. Солодке, але з легкою кислинкою. Насичений Аромат, апельсиновий. Колір - світло-оранжевый.Готовить це морозиво зовсім не складно.
    Якщо потрібно, щоб колір вийшов більш насиченим, то при варінні помадки в масу потрібно додати маленьку щіпку куркуми.
    СКЛАД:
    1 апельсин (~250г), 1/3 склянки цукру, 1 яйце, 1 ст. ложка борошна, 200мл 33~35% вершків, при бажанні - 1 ст. ложка коньяку
    З апельсина дрібної терткою зчистити цедру (близько 1 год ложки) і вичавити сік (близько 100 грамів).
    Змішати яйця, цукор, борошно, цедру і сік апельсина. Якщо солодкий апельсин, то краще взяти цукру менше.
    Вилити суміш в маленьку каструльку і поставити на великий або середній вогонь.
    Варити при постійному помішуванні до загустіння - борозенка, проведена по масі, не повинна затягуватися.
    Остудити масу до кімнатної температури. Для скорочення часу остигання каструльку з апельсиновою помадкою можна поставити в холодну воду.
    Вершки збити в міцну піну. Підмішати остиглу помадку.
    Якщо морозиво готується не для дітей, то для аромату можна додати 1 ч ложку коньяку.
    Перекласти в контейнер з кришкою і поставити в морозильник до застигання.