Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Влітку на дачу знайомий молочник приносить коров'яче молоко за розкладом. Молочники дорожать постійними клієнтами. Тому купувати молоко доводиться завжди. З надлишків молока роблю домашній сир.
    Інгредієнти
    * сільське молоко - 1 літр;
    * простокваша - 2 столові ложки.
    Молоко підігріти до 80 градусів. Ознакою досягнення цієї температури буде поява перших бульбашок.
    Потім зняти з вогню і охолодити природним чином при кімнатній температурі.
    Перелити в банку і залишити в теплому місці до повного скисання на добу.
    Для прискорення закисання додати молоко 2 столові ложки кислого молока або кефіру.
    На поверхня банки підніметься згусток. Рідина, в якій знаходиться згусток, називається сироваткою.
    Згусток акуратно покласти на марлю, згорнуту в 3 шари. Зав'язати і покласти в друшляк, щоб стікала що залишилася сироватка.
    Залишити на добу.
    Готовий сир перекласти в каструлю. З 1 літра молока виходить близько 330 г сиру.
    Хороший сир має приємно кислуватий запах і смак. По консистенції він не дуже сухе, але і не дуже вологий.
    Їдять сир переважно на сніданок. З нього виходять смачні сирники або млинці.
    Готовий домашній сир зберігати в холодильнику 2-3 дні.