Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    (на 3 порції)
    * вершкове масло 70 г (і ще трохи для змащення форм)
    шоколад (вміст какао від 55% і вище) 75 г
    * кава розчинна 1 ст. л.
    * 1 яйце
    * 1 жовток
    * 50 г цукру
    * 1/2 пакетик ванільного цукру
    * 1 ч. л. борошна
    * ванільна пудра
    Приготування:
    Гуртки або форми змастити вершковим маслом. Посипати їх борошном. У каструлю натерти шоколад, додати масло і поставити на плиту, не заважати. Коли шоколад і масло растопятся, масу перемішати лопаткою. В миску розбити яйце і жовток.
    Всипати цукровий пісок і ванільний цукор. Гарненько все збити. Додати борошно. Всипати кави. Все як слід перемішати. Влити в масу распопленный шоколад. Акуратно все перемішати.
    Розлити суміш по чашках, заповнюючи їх на 3/4 висоти. Духовку розігріти до 210 градусів. Випікати в духовці близько 7-10 хвилин, поки суфле не підніметься і не почне тріскатися.
    Готове суфле вийняти з духовки, злегка охолодити і посипати цукровою пудрою.
    Приємного апетиту!